Jennifer Lopez Odkrito.si

Z zasebnimi nastopi služi vrtoglave zneske

MEGLA Svet24.si

Tedenski horoskop: naprej po poti, čeprav ...

Toše Proeski in Dolores Lambaša Petisvet.si

Na cesti, ki je vzela Tošeta, slišijo otroški ...

janković_lokalne volitve 18 Svet24.si

Janković slavi, Janša pa o tem, kdo ga lahko ...

tjasa salamun Svet24.si

Tjaša je uresničila željo po motorni žagi

52CF59DF-466B-4212-A4B7-523E463AD708 Najstnica.si

Top najstnica 2018 je Zoja Šuc

Iryna Osypenko Nemec Njena.si

Koga je izbrala Iryna Osypenko?

STA
STA
0 23.06.2017 12:40:36

Občina Jesenice in Hidria skupaj v podporo jeseniškemu hokeju

Tit Košir
Očitno se je našla rešitev za prihodnost jeseniškega hokeja, in sicer v sodelovanju korporacije Hidria in jeseniške občine. Prihodnji četrtek bodo z obema hokejskima kluboma HD Jesenice in HDD Jesenice v okviru strateškega projekta Gradimo partnerstva za bodoče zmagovalce podpisali pismo o nameri za podporo Hidrie jeseniškemu hokeju.

Letos Hidria praznuje 20-letnico delovanja na Jesenicah, kjer v tamkajšnji Rotomatiki zaposlujejo že okoli 150 ljudi in že vrsto let razvijajo in izdelujejo ključne dele visokozmogljivih elektromotorjev za največje proizvajalce avtomobilov in industrijske tehnike.

Predstavniki korporacije Hidria in Občine Jesenice bodo ob obletnici prihodnji četrtek, 29. junija, ob 11. uri v stavbi Hidrie Rotomatika na Jesenicah pripravili skupno novinarsko konferenco, ki bo pomembna tudi za prihodnost vrhunskega klubskega hokeja na Jesenicah.


Ob tem bodo odprli tudi sodoben Tehnološki center za vzdrževanje orodij, v katerega je Hidria vložila pol milijona evrov. Po predstavitvi in ogledu Hidriine proizvodnje bodo s hokejskima kluboma HD Jesenice in HDD Jesenice podpisali pismo o nameri za podporo Hidrie jeseniškemu hokeju, mladim jeseniškim hokejistom pa bodo ob tej priložnosti podelili kompozitne hokejske palice, športne majice in kape, so danes sporočili predstavniki podjetja Hidria.

Iz vabila na dogodek še ni razvidna kakšna in predvsem kolikšna bo podpora jeseniškemu članskemu in profesionalnemu hokeju. Jeseničani si namreč prizadevajo pridobiti dodatna finančna sredstva, s katerimi bi lahko pripravili kakovostno člansko ekipo za povratek v razširjeno avstrijsko prvenstvo, ligo Ebel.

Aktualni državni prvaki bodo sicer v prihodnji sezoni igrali v alpski mednarodni italijansko-slovensko-avstrijski hokejski ligi AHL, v kateri bo imela Slovenija po novem dva predstavnika. V ligi AHL bodo zaigrali tudi člani zasedbe HK Olimpije. Liga Ebel je zaradi finančnih težav prekinila sodelovanje s HDD Olimpijo.

Značke: hokej, sta

Članki iz rubrike