Jennifer Lopez Odkrito.si

Z zasebnimi nastopi služi vrtoglave zneske

MEGLA Svet24.si

Tedenski horoskop: naprej po poti, čeprav ...

Toše Proeski in Dolores Lambaša Petisvet.si

Na cesti, ki je vzela Tošeta, slišijo otroški ...

janković_lokalne volitve 18 Svet24.si

Janković slavi, Janša pa o tem, kdo ga lahko ...

tjasa salamun Svet24.si

Tjaša je uresničila željo po motorni žagi

52CF59DF-466B-4212-A4B7-523E463AD708 Najstnica.si

Top najstnica 2018 je Zoja Šuc

Iryna Osypenko Nemec Njena.si

Koga je izbrala Iryna Osypenko?

STA
STA
0 19.06.2017 15:11:28

Kopitar bo skupaj z Razingarjem vodil hokejsko akademijo

Reuters
Slovenski hokejski zvezdnik v ligi NHL Anže Kopitar bo tudi letos poletje preživel v Sloveniji. Kapetan hokejskega moštva Los Angeles Kings, ki nastopa v elitnem severnoameriškem prvenstvu, bo imel tudi nekaj aktivnosti. Med drugim bo julija skupaj z nekdanjim kapetanom hokejske slovenske reprezentance Tomažem Razingarjem vodil hokejsko akademijo.

Hokejska akademija Anžeta Kopitarja in Tomaža Razingarja bo od 3. do 15. julija na Bledu. V drugem terminu akademije bosta hokejska asa ponudila brezplačno vadbo na in izven ledene ploskve za mlade slovenske hokejiste do 20 let pod strokovnim vodstvom Matjaža Kopitarja in Gorazda Reklja.

Akademija bo v dveh terminih od 3. do 8. julija in 10. do 15. julija, na njej pa bo sodelovalo skupno do 160 udeležencev, predvidoma po 80 drsalcev in 10 vratarjev v enem terminu.

Kopitar se bo nato 26. avgusta udeležil dobrodelnega golf turnirja na Bledu v že sedmi izvedbi. Lani so na dobrodelnem turnirju v golfu pod okriljem najboljšega slovenskega hokejskega igralca in slovenskega poslovneža Joca Pečečnika zbrali rekordnih 62.064 evrov.Kopitar tako ni uspešen le na ledenih ploskvah, skupaj s Kings je dvakrat osvojil prestižno lovoriko zmagovalcev Stanleyjev pokal v letih 2012 in 2014, temveč tudi na golfskih igriščih in dobrodelnem parketu. Vsega skupaj so za dober namen zbrali že 200.000 evrov.

Na lanskem dobrodelnem dogodku so zbirali sredstva, s katerimi so pod okriljem ustanove Rdeča žoga na pomoč priskočili Društvu rejnic celjske regije za letovanje otrok v Izoli, Centru za socialno delo Maribor ravno tako za otroke v rejništvu, športno-kulturnemu društvu Hrušica pri gradnji večnamenskega športnega igrišča za obetavne mlade športnike ter nekaterim drugim posameznikom, ki prihajajo iz socialno šibkejših družin.

Kopitar je minulo sezono končal prej od pričakovanj in želja, že po rednem delu, saj se s kalifornijskimi kralji ni uvrstil v končnico lige NHL. Iz pacifiške skupine so v sklepni del turnirja napredovala moštva Anaheim Ducks, Edmonton Oilers, San Jose Sharks in Calgary Flames.

Značke: hokej, sta, kopitar

Članki iz rubrike