Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 28.03.2017 21:23:55

Jeseničani izgubili z Asiagom, odločala bo peta tekma

Tit Košir
Potem ko so si hokejisti Sija Acornija Jesenic z zmago v Asiagu na tretji tekmi priigrali lepo izhodišče za uvrstitev v finale alpske lige, danes niso izkoristili prve priložnosti za končno polfinalno slavje. Na domačem ledu so izgubili četrto tekmo s 3:4 (1:2, 1:2, 1:0) in o finalistu bo odločala zadnja tekma v četrtek v Italiji.

Jeseniški hokejisti v tem polfinalu precej nihajo. Uvodno tekmo v gosteh so izgubili z 1:5, se na drugi domači rešili v zadnjih minutah in zmagali, potem pa z lepo predstavo in zmago s 4:2 pred tremi dnevi napovedali, da bi morda lahko navijači železarjev že nocoj prišli na svoj račun in se veselili uvrstitve v finale regionalnega tekmovanja.

A na morebitne odločilne tekme bodo morali počakati. Železarjem namreč ni uspelo izkoristiti prvega zaključnega ploščka, tekmece so vseskozi lovili, nazadnje pa jim je kljub pritisku ob koncu zmanjkal en gol za vsaj izenačenje in podaljšek.

Začetek ni bil najboljši, saj so gostje povedli že v tretji minuti. A je nato s strelom od daleč gostujočega vratarja premagal Eric Pance, toda domači niso zdržali do konca prvega dela, saj so Italijani še enkrat povedli.


Na začetku drugega dela je bilo na semaforju že 1:3, a so se hokejisti v rdečem še enkrat vrnili. Žan Jezovšek je poskrbel za znižanje v 34. minuti, toda le minuto in 12 sekund pozneje je moral vratar Rok Stojanovič spet po plošček v mrežo.

V zadnji tretjini so domači pritisnili, pomagalo jim je tudi 2800 navijačev v Podmežakli, sadovi takšne igre pa so prišli na polovici tretje tretjine; ob številčni prednosti je z modre črte silovito in neubranljivo meril Martin Oraže.

Na žalost jeseniških privržencev pa je bil to tudi zadnji gol na tekmi. Domači so ob koncu sicer še enkrat vse stavili v napad, ob koncu umaknili Stojanoviča iz gola in po kazni Asiagu 39 sekund pred koncem imeli celo dva igralca več v polju, toda gostje so se ubranili in odločitev prestavili v svojo dvorano.

Odločilna tekma za vstop v finale alpske lige bo tako 30. marca ob 20.30 v Asiagu. Tekmec v finalu pa bo boljši iz dvoboja med italijanskima ekipama Ritten in Cortina, kjer po treh dvobojih vodi Ritten z 2:1.

Značke: hokej, sta

Članki iz rubrike