natasa ralijan tic gasper Odkrito.si

Bivša partnerica Gašperja Tiča nikogar ne ...

Severina Kojić Svet24.si

Veselje v družini Kojić: Severina delila veselo ...

horoskop Petisvet.si

Horoskop: od 22.4. do 28.4.2019

potres, filipini, 22. 3 Svet24.si

FOTO: »Mogoče jih je slišati, kako kričijo od ...

Igor Pervić Svet24.si

Umrl zlati deček srbske kinematografije

filip-flisar_bobo_08.01.17 Njena.si

Filip Flisar se je skoraj zaletel v jadrnico

4_Isaac in Patricija_fb Njena.si

Žena Isaaca Palme je prelepa nosečka

STA
STA
0 28.03.2017 18:05:49

Hokejistke pomagajo otrokom z motnjami v razvoju

Slovenske hokejistke, ki so zbrane na Bledu na reprezentančnem zboru pred odhodom na svetovno prvenstvo v južnokorejskem Pyeongchangu, so danes končale akcijo zbiranja plastičnih zamaškov, s katero so pomagale Društvu za pomoč osebam z motnjami v razvoju Vesele nogice iz Laškega.

Donacijo je v imenu društva Vesele nogice sprejela predsednica Spomenka Valušnik, so sporočili iz Hokejske zveze Slovenije.

Zamisel o zbiranju zamaškov se je igralkam porodila ob lanskih novembrskih olimpijskih kvalifikacijah v španskem San Sebastianu. V zadnjih petih mesecih so hokejistke Maribora, Olimpije in Triglava Kranja na vseh tekmah državnega prvenstva namesto vstopnine zbirale plastične zamaške z namenom, da jih ob koncu sezone podarijo za dobrodelen namen.

"Veseli me, da je povsem spontana pobuda med vožnjo proti Španiji prerasla v resno akcijo, v kateri niso sodelovale le članice reprezentance, ampak hokejistke vseh treh slovenskih ženskih klubov," je ob koncu akcije povedala ena izmed njenih pobudnic, vratarka Maribora Ines Confidenti.Društvo Vesele nogice združuje starše, skrbnike in podpornike otrok z razvojnim zaostankom, katerih skupen cilj je narediti korak naprej in pomagati najšibkejšim v družbi. "Lepo je bilo gledati, kako je kup zamaškov rasel s tekme v tekmo. Dekleta so opravila veliko delo, da lahko tako vsaj malo pripomoremo k plemenitemu delu, ki ga društvo opravlja," je dejala branilka Olimpije Nina Lončar.

Društvo pomaga staršem s sofinanciranjem terapij in pripomočkov za nego in lažje nameščanje oseb s posebnimi potrebami. "Želimo si, da bi tudi z našo akcijo opozorili na težave oseb, še posebej otrok, z motnjami v razvoju, s katerimi se ti srečujejo pri vsakdanjih opravilih, ki se večini izmed nas zdijo povsem samoumevna," je povedala napadalka Triglava Urša Pazlar.

Slovenke se na Bledu pripravljajo na SP divizije II (skupina A) v Južni Koreji, ki se bo začelo v nedeljo.

Članki iz rubrike