Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 22.03.2017 21:43:36

Jeseničani dobili drugo tekmo polfinala alpske lige

Jeseniški hokejisti so v boju za uvrstitev v finale mednarodnega tekmovanja izid v zmagah izenačili na 1:1. V današnji drugi tekmi polfinala alpske lige so na domačem terenu premagali Asiago s 6:4 (1:0, 2:2, 3:2).

Jeseničani so se zavedali, da jih danes čaka zelo pomemben dvoboj; morebiten spodrsljaj bi jim skorajda že zaprl vrata do finala, z zmago pa bi stvari spet postavili na začetno izhodišče po uvodnem porazu v soboto z 1:5.

Kakšnih 2000 navijačev v Podmežakli je videlo razburljivo predstavo s srečnim koncem za železarje. Začetek je bil dober, Jure Sotlar je domače popeljal v vodstvo v deveti minuti, po 23. minuti pa so se Jeseničani znašli v zaostanku. Ne za dolgo, najprej Marjan Manfreda in potem spet Sotlar sta poskrbela, da je domača ekipa vodila po dveh tretjinah.


Zadnja je bila polna zadetkov, spet pa so Jeseničani najprej lovili tekmece, ki so v 55. miniti povedli s 4:3. Toda končnica je pripadla domačim, najprej je junak tekme Sotlar s tretjim golom poskrbel za izenačenje v 57. minuti, le 17 sekund pozneje pa je zadel še Jaka Ankerst za vodstvo s 5:4. Gostje so ob koncu zaigrali brez vratarja, prazna vrata pa je izkoristil Luka Kalan in postavil končnih 6:4.

Naslednja tekma bo 25. marca v Asiagu. Ob izidu 1:1 bo med tema tekmecema na sporedu vsaj še četrti dvoboj 28. marca na Jesenicah. V polfinalu alpske lige moštva igrajo na tri zmage, zadnji termin v tej seriji pa je 30. marec, ko je predvidena tekma v Asiagu.

V drugem polfinalu se merita italijanski ekipi Cortina in Rittner.

Značke: hokej, sta

Članki iz rubrike