900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 20.03.2017 21:29:17

Olimpija - Playboy Slavija 5:0 (2:0, 2:0, 1:0)

Hokejisti Olimpije so v prvi polfinalni tekmi državnega prvenstva premagali Playboy Slavijo s 5:0 (2:0, 2:0, 1:0). Druga tekma bo v četrtek, moštvi igrata na dve zmagi.

* Dvorana Tivoli, gledalcev 300, sodniki: Fajdiga, Četanc, Miklič (vsi Slovenija).
* Strelci: 1:0 Bussieres (Guimond, 5.), 2:0 Gabor (K. Čepon, 7.), 3:0 Pešut (Planko, Guimond, 35.), 4:0 Pešut (Mušič, Planko, 37.), 5:0 Uduč (M. Čepon, K. Čepon, 42.).
* Kazenske minute: Olimpija 18, Playboy Slavija 16 + 10.

Ljubljanski ekipi sta se letos spet srečali v končnici DP. Pred skoraj natančno enim letom zmaji niso imeli težav z ekipo iz Zaloga, v dveh tekmah so zmagali s 3:0 in 8:1.

Pred letošnjim polfinalnim obračunom so zeleno-beli imeli dolg tekmovalni premor, saj so že sredi februarja končali nastope v ligi Ebel, v končnici DP pa nadaljevali šele prejšnji teden, ko so zanesljivo v dveh tekmah izločili Maribor. Slavija je imela na poti do polfinala malenkost več dela, v dveh tekmah pa je moral premoč priznati kranjski Triglav.



Danes so branilci naslova hitro prišli do vodstva, po sedmih minutah je bilo 2:0. Pozneje je bila Slavija bolj enakovreden tekmec, ni pa dosegla zadetka za približanje. V nadaljevanju so bili nevarnejši domači, imeli precej priložnosti, izkazal pa se je vratar gostov Jure Pavlič z nekaj lepimi obrambami. Povsem brez dela ni bil niti domači vratar Tilen Spreitzer, ki pa mu ni bilo treba po plošček v mrežo. Dva gola Žige Pešuta z igralcem več ob koncu drugega dela pa sta dokončno odločila tekmo.

Po zaostanku 0:5 so imeli v zadnjem delu ob nekaj "power playih" tudi igralci Slavije priložnosti za vsaj častni zadetek, a so dvoboj končali z ničlo.

Druga in morda že odločilna tekma za vstop v finale bo v četrtek v Zalogu.

V drugem polfinalu se merita Sij Acroni Jesenice in ECE Celje, prvo tekmo so z 11:3 dobili Jeseničani.

Značke: hokej, dp

Članki iz rubrike