hiša 5 Svet24.si

(Foto) Tako lepe hiše bodo dobili namesto ...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Jurij Završnik
Jurij Završnik
0 17.08.2016 10:30:54

HK Jesenice na varnem

Arsen Perić
Lani se je bil navidezno oster boj za blagovno znamko HK Jesenice, ki je sinonim za šport v Zgornjesavski dolini. Zdaj je v lasti podjetja HK Jesenice, d. o. o.

Pred malce več kot pol leta je precej prahu dvignila dražba stečajnega upravitelja HK Jesenice, ko je bila naprodaj zaščitena blagovna znamka HK Jesenice; tista blagovna znamka, ki ima pod okriljem cel kup naslovov državnih prvakov, tistih zvezdic, na katere so Jeseničani in ljubitelji jeseniškega hokeja lahko upravičeno ponosni.

Prva dražba je bila novembra lani, ko je bila izklicna cena 1200 evrov, a je bila potem blagovna znamka prodana za 150 tisoč evrov, česar pa ljubljanski podjetnik ni nikoli plačal. Naslednja dražba januarja letos, ko je bila blagovna znamka ponujena za 25 tisoč evrov, je bila neuspešna, ker se na dražbi ni pojavil nihče. In stečajni upravitelj je razpisal novo dražbo, izklicna cena za blagovno znamko, ki seveda vsebuje tudi grb, pa je bila 10 tisoč evrov. Dražba je bila 10. junija, in to uspešna, saj je blagovno znamko odkupilo podjetje HK Jesenice, d. o. o.



Podjetje je ustanovila skupina gorenjskih ljubiteljev hokeja, ki ni želela, da bi za gorenjski šport tako dragocena blagovna znamka pristala v napačnih rokah.

CELOTEN ČLANEK SI LAHKO PREBERETE SAMO V SREDINI ŠTEVILKI TISKANE IZDAJE EKIPE SN.

Značke: jesenice, hokej, znamka

Članki iz rubrike