Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
04.01.2016 11:34:00
Deli članek:

Jeseničanom točka v boju s Feldkirchom

Grega Wernig

Hokejisti Sija Acronija Jesenic so v nedeljski tekmi lige INL gostili vodilno zasedbo iz Feldkircha in klonili po kazenskih strelih z 2:3.

Neuspešni sta bili tudi preostali slovenski ekipi, Playboy Slavija je morala doma priznati premoč Kitzbühlu z 2:5, ekipa ECE Celje pa v gosteh pri Bregenzerwaldu z 2:8.

Jeseničani so točko rešili tik pred koncem rednega dela dvoboja. V derbiju večera, pomerili sta se prva in tretja ekipa lige, so bolje začeli gostje, povedli so v prvi tretjini. Domači so z zadetkom Urbana Sodje v 38. minuti izenačili, toda še pred drugim odmorom je Feldkirch spet vodil. Ko je že kazalo, da bo zmagal po 60 minutah, je le deset sekund pred koncem v polno zadel Marjan Manfreda in izsilil dodatni del igre. V podaljšku golov ni bilo, pri kazenskih strelih pa so se bolje znašli gostje in domov odnesli dve točki.

Brez točk so ostali Založani, ki so sicer dobro začeli in z zadetkom Janeza Orehka tudi povedli. Toda odgovor Kitzbühla je bil hiter, le pol minute pozneje je bilo 1:1, po drugi tretjini pa so že vodili gostje. Domači so se z golom Enesa Goršeta še približali, dramatično končnico pa so gostje preprečili z zadetkom v zadnji minuti, zmago pa potrdili še s petim golom v nebranjena vrata.

Dva gola Celjanov sta bila premalo za uspeh pri Bregenzerwaldu, pa čeprav je bil začetek dober. Blaž Knez je tik pred koncem prvega dela poskrbel za vodstvo, Aljaž Ogrizek pa za 2:1 na polovici tekme. A potem so zadevali le še domači, tako da je bilo na koncu visokih 8:2.