Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
30.05.2015 11:48:10
Deli članek:

Kdo je tekmec Matjaža Rakovca

sta

Da bodo tudi pomladni in poletni meseci vroči, kar zadeva dogajanje v eni naših zimskih športnih panog, je med vrsticami pred nekaj tedni na prizorišču svetovnega prvenstva elitne divizije napovedal tudi predsednik HZS Matjaž Rakovec. Zdaj lahko razkrijemo, s kom se bo čez slab mesec očitno boril, da bi ostal na čelu krovne hokejske organizacije.

Že v Ostravi smo se z Rakovcem pogovarjali o prihodnosti in poletju. Predsednik HZS ni mogel mimo opozicije, za katero je dejal, da je njen glavni problem to, da je sama sebi opozicija. "Ne zanima je slovenski hokej, dejansko jo zanima le slovenski neuspeh, ki bi za sabo potegnil zamenjave," nam je med drugim pred zadnjo tekmo Slovenije v Ostravi dejal predsednik HZS in še izpostavil, da "so bili vsi ti ljudje zbrani okoli Nestla Aljančiča."


Rakovec takrat o imenih, razen o Aljančičevem, ni govoril, a po naših informacijah se je za predsedniško mesto Hokejske zveze Slovenije v teh mesecih zelo ogrel direktor podjetja Elektro Celje Energija Mitja Terče.

Grega Wernig

Poslovnež je sicer že dalj časa tako ali drugače povezan s športom, navsezadnje je podjetje Elektro Celje Energija sponzor ene naših prvih dam atletike Martine Ratej in Atletskega društva Kladivar Celje, podjetje pa je prav tako že nekaj časa sponzor ekip, kot so ženski rokometni klub Celje, košarkarski klub Podčertek, ženski rokometni klub Velenje in ženski košarkarski klub Celje.

Da Terče misli resno, kaže tudi dejstvo, da je bil tudi on med povabljenci nekdanjega predsednika HZS Aljančiča na SP na Češko, kjer je tako spremljal nastope naše najboljše reprezentance in spoznaval, kaj ga morda čaka v prihodnosti.

Grega WernigGrega Wernig

Kako se bo vse razpletlo in ali bo HZS dobila novega predsednika, bo jasno konec junija (točni datum še ni znan), ko je na sporedu skupščina HZS. Ta sicer ni volilna, toda s spremembo dnevnega reda, do katere lahko pride, če bodo za to člani skupščine z volilno pravico, se lahko še isti dan skliče izredna volilna skupščina, na kateri bi lahko naša zveza dobila novega predsednika.

Po naših informacijah se je Terče že sestal z več predstavniki slovenskih klubov in bojda naj bi se za njegove ideje za zdaj najbolj ogreli v Celju, Mariboru, na Slaviji Jr. in pri Jesenicah mladi. Več klubov je že izrazilo nezadovoljstvo, ko je Rakovec napovedal, da prihodnjo sezono HZS klubom ne bo pomagala s finančno podporo (tega sicer ne počnejo nikjer drugje na svetu), kot je bilo to zadnje tri sezone, in da se bo na splošno začelo veliko bolj zategovati pas.

Program, s katerim je do klubov pristopil Terče, je bržčas diametralno nasproten zgoraj omenjenemu varčevanju, zanimivo pa bi bilo tudi videti, koliko denarja bi celjski podjetnik prispeval v blagajno HZS in kakšna je njegova vizija razvoja hokeja v Sloveniji. Bržčas bo to tako in tako kmalu kristalno jasno.

Grega Wernig