Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
29.05.2015 14:18:17
Deli članek:

Zupančič je rekel da

Grega Wernig

Teden dni je minilo, odkar je strokovni svet Hokejske zveze Slovenije za novega selektorja predlagal Nika Zupančiča, ki je po premisleku novi izziv tudi sprejel. Tega mora potrditi še predsedstvo HZS, kar bo storilo v roku desetih dni.

Slovenska izbrana vrsta je po slabih petih letih obdobja Matjaža Kopitarja dobila njegovega naslednika, ki se bo v športne anale zapisal kot 12. selektor hokejske reprezentance.

Da bi bila njegova nominacija za delo šefa slovenske članske klopi presenetljiva, še zdaleč ne moremo reči, saj je bil glede na svojo dosedanjo vlogo pravzaprav edina logična izbira. HZS se v tujino ni ozirala, v mislih so imeli v tem trenutku le dva kandidata za selektorja, ob Niku Zupančiču še Iva Jana, ki pa bo v prihodnje (to je do leta 2018) deloval kot njegov pomočnik.

Grega Wernig

Že zdaj je jasno, da bo Zupančič v določenih pogledih drugačen selektor, kot je bil njegov predhodnik. Nekdanji odlični hokejist bo tako kot Kopitar opravljal le delo selektorja, kar pomeni, da ne bo več vodil jeseniškega moštva, s katerim je aprila dvignil pokal državnega prvaka.

Arsen Perić

Od Zupančiča se pričakuje, da bo med drugim s kandidati za izbrano vrsto zelo veliko v stiku, kar pomeni, da bo veliko potoval po vsej Evropi, kjer bo rise spremljal v živo in na lastne oči preverjal njihovo formo. Kot nam je povedal generalni sekretar HZS Dejan Kontrec, se bo način imenovanja ekipe spremenil tako, da bodo slovenske drese nosili igralci z urejenimi klubskimi statusi in da le dva meseca igranja na sezono ne bosta dovolj za igranje na SP, saj se je na nedavnem SP dobro pokazalo, da tako ne gre več. Zupančič in Jan imata dolgoročno gledano še eno pomembno zadolžitev, in sicer priključevanje novih imen v reprezentanco, kar bi prineslo nadaljnje širjenje baze.

Arsen Perić