Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
24.10.2024 12:00:13
Deli članek:

Video: Nik Zupančič postavlja mejnike, slovenski trener do nove lovorike

Unia Oświęcim

Slovenski strateg in nekdanji selektor Slovenije Nik Zupančič je z Unio Oswiecim osvojil prvo lovoriko v sezoni.

Nik Zupančič letos tretjo zaporedno sezono vodi poljski klub Unia Oswiecim, sicer pa v tem okolju dela že peto leto.

Slovenski strateg je lansko sezono sklenil na najlepši način, po 20 letih je Unio, klub iz Auschwitza, popeljal do naslova poljskega prvaka.

Unia Oświęcim

Zaradi tega je Unia to sezono prvič tekmovala tudi v hokejski ligi prvakov CHL, v kateri je z dvema zmagama pustila dober vtis – z osmimi točkami zasedla 18. mesto in za las zgrešila preboj v osmino finala.

Verjetno bodo to poljski prvaki lažje preboleli, kajti ta teden je Nik Zupančič svojo četo vodil do prve letošnje lovorike.

V poljskem superpokalu je s 3:2 po podaljšku Unia premagala Tychy, aktualnega pokalnega prvaka. Tychy je lani Unio s 6:3 izločil v polfinalu pokala.

Zmagoviti zadetek je Unia v igri z igralcem več dosegla 31 sekund pred koncem podaljška in slavila sploh prvi superpokalni naslov.

Poljski superpokal sicer poteka od leta 2014, Tychy ga je osvojil v lanski sezoni, s štirimi naslovi pa je v tem tudi najuspešnejši.

V poljskem prvenstvu sta ta hip najboljša prav superpokalna finalista. Tychy ima po 14 tekmah 33 točk, Unia Oswiecim pa je na 13 tekmah zbral 30 točk.

Profimedia