Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
fsi
fsi
24.10.2024 11:43:13
Deli članek:

Slovenski prvaki v boj z Dinamom

FK Dobovec

Kdo je boljši? Najboljša ekipa na slovenskih tleh, ali oživeli velikan iz Zagreba?

Dobovec s porazom na turnirju na Malorci začel turnir glavnega dela lige prvakov. Ekipa trenerja Roka Mordeja je z 1:3 klonila proti romunski ekipi United Galati. Denis Knežević je prispeval edini gol za Dobovec, z osmimi obrambami se je izkazal Marko Peček.
Danes se bo Dobovec pomeril z zagrebškim Dinamom.
Romunski predstavnik je izkoristil prvo priložnost in v tretji minuti povedel z golom Ricarda, to je bil tudi rezultat prvega polčasa. Romuni so v 28. minuti povišali na 0:2, v 28. minuti je spet zadel Ricardo. Upe na morebitno točko ali kar preobrat je v 35. minuti obudil Denis Knežević, ki je zadel po podaji Mateja Fiderška. V končnici so skušali naši prvaki z igralcem vratarjem v polju, a se ni izšlo, Romuni so v 39. minuti zadeli za končnih 1:3.

Kapetan in trener
"Mogoče so imeli Romuni kakšno izrazitejšo priložnost več, a je bila po mojem mnenju precej enakovredna tekma," je po tekmi dejal kapetan Marko Peček. "Pričakovali smo, in tako smo se tudi pripravljali, da bodo igrali nižjo obrambo. Vedeli smo, da lahko na tej tekmi iščemo napredovanje, ampak tudi zdaj si nimamo česa očitati. Igrali smo borbeno, moramo vedeti, da je velika večina naših igralcev prvič na takem turnirju v ligi prvakov in da ni lahko presedlati iz prve slovenske lige na ligo prvakov," je še dodal kapetan.
"Ni nepomembno dejstvo, da je večina igralcev prvič igrala v ligi prvakov, kar je zanje zelo dobrodošla izkušnja za naprej in za njihove kariere. Žal se nam ni izšlo, ampak igralcem nimam česa zameriti. Dali so vse od sebe, večino tekme smo odigrali na visoki ravni. Zdaj se moramo čim bolje regenerirati in dobro pripraviti na tekmo s Hrvati," je dodal trener Rok Mordej.
V elitni del tekmovanja napreduje 16 ekip (iz skupin 1-4 glavnega dela po trije – v teh skupinah igra tudi Dobovec, iz skupin 5-8, kamor so uvrščeni nižje plasirani klubi le zmagovalec skupine).