stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 26.03.2024 08:23:02

Kopitar s kralji boljši od vodilne ekipe iz Vancouvra

Profimedia
Slovenski hokejski as Anže Kopitar je z Los Angeles Kings zabeležil pomembno zmago v severnoameriški ligi NHL. Kralji so bili v gosteh s 3:2 boljši od vodilne ekipe zahodne konference Vancouver Canucks. Šestintridesetletni Hrušičan je ob zmagi dosegel gol in podajo, plošček pa ob koncu tekme poslal tudi v lastno mrežo.

Los Angeles se je hitro otresel pritiska domačih in povedel v osmi minuti, ko je bil po lepi podaji Pierre-Luca Duboisa natančen Kevin Fiala. Domači so prek Sama Laffertyja izenačili v 13. minuti, ob koncu druge tretjine pa so odločilna koraka k zmagi naredili gosti.

Ti so naprej v 37. minuti s šesterico v polju, domačim se je namreč obetala dvominutna kazen, po avtogolu Carsona Soucyja povedli z 2:1. Plošček se je nesrečno odbil od obeh Soucyjevih drsalk. Med asistenti je bil tudi Kopitar, ki je tako še 14. sezono v NHL dosegel vsaj 40 podaj.

Slovenski as je nato le 111 sekund kasneje dosegel 24. gol v sezoni, ko je prav tako po veliko sreče prišel do odbitka po lastnem strelu in zaključil z neposredne bližine. To je bila zanj 64. točka v sezoni.



Hrušičan je imel tri minute pred koncem tekme še nekaj smole, potem ko je strel Brocka Boeserja zadel njegovo drsalko in se odbil v mrežo mimo nemočnega Cama Talbota (21 obramb). Vseeno so kralji zdržali in četrtič zapovrstjo zmagali. Ob tem so zabeležili pomembni točki v lovu na končnico.

Trenutno v pacifiški diviziji zasedajo tretje mesto s 87 točkami. Na vrhu je Vancouver z 98, kar je tudi najboljši izkupiček na zahodu. Kralji imajo po 71 odigranih tekmah osem točk naskoka pred St. Louis Blues, ki so na nehvaležnem tretjem mestu v boju za tako imenovani "wild-card".

Kopitarja in soigralce naslednja tekma čaka v noči s četrtka na petek, ko bodo gostovali pri Edmonton Oilers, ki so doslej v sezoni zbrali točko več (88).

Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike