stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 25.03.2024 05:53:05

Odbojkarji Calcita Volleyja petič pokalni zmagovalci

alesfevzer.com
Odbojkarji Calcita Volleyja so zmagovalci slovenskega pokala. V finalu so v Kopru po izenačenem boju s 3:0 (25, 26, 20) premagali i-Vent Maribor. Za Kamničane je to peti naslov prvakov, Mariborčani ostajajo pri štirih.

* Dvorana Bonifika, gledalcev 700, sodnika: Markelj, Tomec.
* Calcit Volley: Planinšič 2 (2 asa), Vinkovič, Lazar, Klobučar, Karadža Pevc, Košenina, Nikolić 9 (2 bloka), Okroglič 9, Mitrašinović 5 (1 blok), Brunet 27 (2 asa, 3 bloke), Bakonji, Dulčev 7 (2 bloka), Pavlović 5 (1 as, 2 bloka).
* i-Vent Maribor: Fužir, Vodušek, Pernuš, Adžović 4 (1 as), McConnell 6 (1 as), Valenčič, Bračko 15 (2 asa, 1 blok), Kumer, Kržič 8 (1 blok), Donik 12 (2 bloka), Fink 5, Novak.

Varovancem Sebastijana Škorca ni uspelo polepšati mariborskega večera - pri dekletih je naslov osvojila Nova KBM Branik - in napraviti novega presenečenja, podobnega polfinalnemu, ko so izločili 14-kratne zmagovalce tekmovanja, odbojkarje ACH Volleyja. V dvorani Bonifika so sicer prikazali dobro odbojko, bili enakovredni tekmecu, ki jih je prejšnjo nedeljo premagal že v finalu srednjeevropske lige.


Calcit je sicer zmagal s 3:0, a v prvih dveh nizih, ki bi se lahko tudi drugače končala, tekmeca strl šele v končnici, v tretjem pa le nekoliko prej. Vse to predvsem, ker je imel v svojih izredno razpoloženega Kubanca Lazara Bruneta. Ta je Mariborčanom paral živce z vsemi elementi, dosegel je 27 točk.

Tri točke je bila največja prednost katere koli ekipe v prvem nizu. Z 9:6 so vodili Mariborčani, ki pa so prednost hitro zapravili. Do končnice sta se ekipi izmenjavali v vodstvu, Kamničani so si priigrali zaključno žogo, tretjo so z blokom Tomislava Mitrašinovića izkoristili.

Potek drugega niza je bil podoben, le da so imeli Štajerci že še večjo prednost kot v prvem. Povedli so s 6:2 in celo 18:12, a to jim ni zadostovalo. Servisi Uroša Planinšiča so Kamničanom omogočili izenačenje na 19. točki. Maribor je še enkrat ušel na +3, toda tudi tokrat prednosti ni obdržal. Bloka Uroša Pavloviča in Bruneta ter as Kubanca so spet pomenili izenačenje. Škorčevi varovanci so imeli nato še dve zaključni žogi, ker ju niso izkoristili, je sledila kazen, niz je z blokom končal Brunet.

V tretjem nizu sta bili ekipi skupaj do izida 12:12, nato pa so Gorenjci ušli in prednost od treh do petih točk držali do konca.

Značke: odbojka, pokal

Članki iz rubrike