stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
0 08.03.2024 10:05:25

Kopiii!!! Slovenski zvezdnik Kralje vodil do nove zmage, kapetan prispeval svoj delež! (video)

Profimedia
Hokejisti Los Angeles Kings so v obračunu z Ottawo prišli do pomembne zmage v severnoameriški ligi NHL, ki jih je še bolj približala nastopu v končnici. Na domačem ledu so zmagali po podaljšku, izid tekme je bil 4:3. Slovenski hokejist Anže Kopitar je bil podajalec pri dveh golih, odločilnega je po dveh dodatnih minutah prispeval Kevin Fiala.

Kopitar je podal pri golih Pierre-Luca Duboisa za 2:2 in Jacoba Moverara - dosegel je svoj prvi gol v ligi, za vodstvo kraljev s 3:2, s tem pa je dosegel že 53. točko v letošnji sezoni. Kings so se z novima točkama prebili na šesto mesto lestvice zahodne konference, imajo 75 točk.

Za Hrušičana je bila to 158. tekma, na kateri je dosegel več kot eno točko, po tem se je na tretjem mestu klubske lestvice izenačil z Davom Taylorjem.

Po šestih zaporednih zmagah se je opekla vodilna ekipa vzhodne konference Florida. Presenetila jo je Philadelphia, ki je bila v Sunrisu boljša z 2:1. Odločilni gol je 22 sekund pred koncem dosegel Garnet Hathaway. Panterji so tako ponudili priložnost, da se jim prvi zasledovalec v konferenci Boston spet približa. Kosmatinci so to priložnost izkoristili, s 4:1 so na domačem ledu ugnali Toronto.

Letos že trije prek sto
Po Nathanu MacKinnonu in Nikiti Kočerovu je Connor McDavid tretji igralec, ki mu je uspelo doseči mejo 100 točk. To je dosegel s podajo na tekmi njegovega Edmontona v Columbusu, ki pa so jo gosti izgubili z 2:4. McDavid je točko dosegel že na 13. zaporedni tekmi, v tem obdobju bolj kot z goli blesti s podajami.

Uspešna je bila ekipa Vancouvra, ki vodi na zahodu. V gosteh je s 3:1 premagala branilca naslova Las Vegas, ki je zabeležil četrti zaporedni poraz.



Najbolj prepričljivi zmagi sta zabeležila Washington in New York Islanders. Prvi je v gosteh s 6:0 nadigral Pittsburgh, Aleks Ovečkin je 840. golu v NHL dodal še dve podaji, s 1532. točko pa je zdaj sam na 15. mestu najučinkovitejših igralcev vseh časov, prehitel je Paula Coffeyja. Izkazal se je tudi vratar Washingtona Charlie Lindgren, ubranil je 39 strelov, največ v sezoni, v kateri gola ni prejel na štirih tekmah.

Otočani so San Jose premagali s 7:2, Bo Horvat je dosegel gol in dve podaji. Morski psi so izgubili že deveto tekmo zapovrstjo.

Veliko golov je padlo tudi na tekmi med Calgaryjem in Tampo, izid je bil 6:3. Jegor Šarangovič je k zmagi domačih prispeval dva gola in dve podaji, štiri točke v ligi ni dosegel še nikoli prej.

Svoj deveti hat-trick v NHL je vknjižil Šved Filip Forsberg, njegov Nashville je bil s 4:2 boljši od Buffala, trije goli pa so uspeli tudi Švicarju Timu Meierju, s čimer je bil najzaslužnejši za zmago New Jerseyja proti St. Louisu s 4:1. To je bila za vrage prva zmaga pod vodstvom novega trenerja Travisa Greena, ki je na začetku tedna zamenjal Lindyja Ruffa.

Minnesota je Arizono premagala s 5:2, po zaostanku 1:2 je štiri gole dosegla v zadnji tretjini. Mats Zuccarello je v statistiko vpisal tri asistence.

Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike