stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
0 06.03.2024 20:50:17

Presenečenje v Mariboru, ACH Volley ostal brez finala

Sašo Bizjak
Odbojkarji I-Venta Maribora so v polfinalu slovenskega pokala pripravili presenečenje. V domači dvorani so izločili branilce naslova in vodilno ekipo državnega prvenstva ACH Volley, potem ko so jih premagali prepričljivo, izid tekme je bil 3:0 (18, 21, 24). V finalu se bodo Mariborčani pomerili z boljšim iz dvoboja med Krko in Calcitom Volleyjem.

Varovanci Sebastijana Škorca so se Ljubljančanom odlično upirali že na zadnji prvenstveni tekmi v Tivoliju, za še večji optimizem njihovih navijačev pa je poskrbela novica, da si je klub pred dnevi zagotovil finančno stabilnost, ko je podpisal pogodbo z novim generalnim sponzorjem. Po razhodu z Merkurjem so bili dva meseca v zelo težkem položaju.

"Igralci lahko dobro igrajo le s čisto glavo in na tekmi proti ACH Volleyju jo bodo lahko imeli. Ljubljanska ekipa je favorit, a gre za šport in v športu favoriti ne zmagujejo vedno. Lahko se zgodi vse, vsekakor lahko tudi mi zmagamo," je pred dvobojem s prvaki preroško napovedal Škorc, strokovnjak, ki je favoriziranemu ACH Volleyju pred dvema letoma na podobno presenetljiv način speljal naslov državnega prvaka.


Da zna ekipo v pravem času odlično motivirati, je dokazal tudi tokrat. Njegovi varovanci so igrali borbeno v obrambi, v napadu pa je blestel reprezentančni kandidat Rok Bračko. Dosegel je 20 točk, od tega je tri dosegel neposredno s servisne črte. Na drugi strani Ljubljančani niso imeli posebej razpoloženega igralca, le Klemen Šen je z desetimi dosegel dvoštevilčno število točk.

Že sam začetek je kazal, da bi v dvorani Tabor lahko prišlo do presenečenja. Štajerci so po bloku Žige Donika vodili že z 12:5, po bloku Mihe Finka za 19:10 pa je bilo jasno, da niza ne morejo izgubiti. Pobudo so zadržali v drugem, tudi v njem so brez večjih težav od začetka pa do konca držali prednost treh, štirih točk.

Kako nemočni so bili gosti, pove tudi dejstvo, da so šele v tretjem nizu prvič vodili. A vodstvo 3:2 je bilo prvo in zadnje na tekmi, saj so si domači kmalu spet priigrali zanesljivo prednost. Pri izidu 24:21 je bilo videti, da bodo tudi tretji niz dobili dokaj zanesljivo, a so oranžni zmaji so ubranili tri zaključne žoge. Do preobrata vendarle ni prišlo, za kar sta poskrbela Donik v napadu in Fink, ki je z blokom končal obračun.

Značke: odbojka, dp

Članki iz rubrike