franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
0 25.01.2024 08:00:11

Kopitar zadel, a to je bila bolj slaba tolažba ob novem porazu na domačem ledu

Profimedia
Na ledenih ploskvah onstran Atlantika v severnoameriški hokejski ligi NHL so davi po srednjeevropskem času zaigrali tudi igralci Los Angeles Kings, ki pa so doživeli drugi zaporedni poraz. V domači dvorani Crypto.com Areni v mestu angelov so bili boljši Buffalo Sabres s 5:3. Anže Kopitar je dosegel prvi gol na tekmi že v tretji minuti za 1:0.

To je bil 15. zadetek in 40. točka za Kopitarja v sezoni. Kralji so odigrali odlično prvo tretjino, po kateri so vodili s 3:1. Zato pa so v naslednji dovolili, da so se igralci Buffala vrnili ter izenačili, v zadnji tretjini pa dokončali delo.

Ob Kopitarju sta za domače zadela še Adrian Kempe in Pierre-Luc Dubois ob moštveni premoči. Vsi trije zadetki domače zasedbe so padli v prvih desetih minutah obračuna. Domači vratar Cam Talbot je zbral 33 obramb.

Za goste so bili uspešni JJ Peterka, ki je dosegel dva gola in dodal asistenci, Jack Quinn, Alex Tuch in Dylan Cozens. Vratar Buffal Devon Levi je zaustavil 37 strelov kraljev.

Kralji so po novem porazu na sedmem mestu v razvrstitvi zahodne konference lihe NHL. Kalifornijsko ekipo je premagala zasedba Buffala, ki je komaj 14. na vzhodu.



Kralji bodo v petek v Koloradu začeli niz treh tekem v gosteh.

Colorado Avalanche je premagal Washington Capitals s 6:2. Nathan MacKinnon je dosegel tri od svojih štirih zaporednih golov v drugi tretjini, ob tem je dodal še asistenco.

MacKinnon, najboljši strelec lige NHL z 82 točkami, je dosegel svojo drugo tekmo s štirimi goli v sezoni, to je bil karierni osmi hattrick. Colorado se je na vrhu centralne skupine s 65 točkami izenačil z Winnipeg Jets, ki so po podaljšku izgubili v gosteh pri Toronto Maple Leafs z 0:1. Edini zadetek na tekmi je zabil Auston Matthews, ki je z 39 goli vodilni strelec lige.

Vodilna ekipa pacifiške skupine in zahodne konference Vancouver Canucks je izgubila na domačem ledu. Po podaljšku je s 4:3 slavila ekipa St. Louis Blues, odločilni zadetek je dosegel Brayden Schenn.

Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike