franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
0 12.10.2023 10:34:22

Kopitar s kralji novo sezono odprl s porazom

Profimedia
Slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar je v dresu Los Angeles Kings novo sezono, zanj že 18. v severnoameriški ligi NHL odprl s porazom. Njegovi kralji so v domači dvorani Crypto.com Arena gostili Colorado Avalanche, gosti pa so zmagali kar s 5:2.

Kopitar je bil sicer podajalec pri drugem zadetku kraljev na tekmi, s katerim so po golu Quintona Byfielda gostitelji znižali zaostanek na 2:3. V mestu angelov se je izkazal član gostov Mikko Rantanen. Finski napadalec je postal komaj tretji igralec v zgodovini lige NHL z vsaj štirimi točkami na zaporednih uvodnih tekmah sezone.

Rantanen je dosegel dva zadetka in dve podaji ter se tako pridružil Petru Stastnyju kot edinemu igralcu v zgodovini Avalanche/Nordiques, ki mu je to uspelo. Kopitar je bil sicer podajalec pri drugem zadetku kraljev na tekmi, s katerim so po golu Quintona Byfielda gostitelji znižali zaostanek na 2:3. A preobrata ni bilo. Zadnja tretjina je pripadla Coloradu.

Po koncu tekme je pred kamere in mikrofone stopil kapetan kraljev Kopitar, ki je v porazu iskal dobre stvari: "Mislim, da bi lahko opravili boljše delo, če bi se usmerili bolj proti nasprotni mreži, namesto da smo se mogoče preveč posvečali iskanju popolne igre." Pester hokejski večer je ponudil še pet obračunov, na kateri so slavila domača moštva. Člani zasedbe Carolina Hurricanes so s 5:3 odpravili Ottawa Senators, kazenski streli so hokejistom Toronto Maple Leafs prinesli zmago nad Montreal Canadiens v kanadskem derbiju večera s 6:5. Auston Matthews je dosegel hat-trick, vključno s svojim 300. golom v ligi NHL. Edini gol po koncu rednega dela je dosegel Mitchell Marner.

Bostona Bruins so bili boljši od Chicago Blackhawks s 3:1. Hokejisti iz vetrovnega mesta so izgubili, kljub porazu pa je bil Chicago v ospredju zanimanja.

Ljubitelji in poznavalci hokeja onstran in tostran Atlantika so še podrobneje spremljali omenjeni obračun. Na ledeno ploskev med elito je namreč še drugič stopil najstnik Connor Bedard, ki je bil prva izbira na zadnjem naboru lige. Za 18-letnika predvidevajo velike stvari, pohod proti strelskemu vrhu pa je začel v kultnem TD Gardnu.

Dosegel je svoj prvi gol v karieri. Kljub porazu je bil mladenič po tekmi vzhičen. "Bilo je razburljivo. Mislim, to je predvsem veliko olajšanje," je dejal Bedard, ki mu napovedujejo kariero podobno njegovemu soimenjaku McDavidu.

"Zdi se mi, da je zadeti svoj prvi gol v ligi NHL nekaj, kar si res zelo želiš, nekako pričakuješ, da se to zgodi čim prej in da lahko to odkljukaš in greš naprej, vendar pa je bil to res 'kul' trenutek. V tej 'kul' dvorani, in družina je bila tukaj in vse. Tako da, občutek je bil dober."

David Pastrnak je dvakrat zadel za kosmatince, ki so zmagali na uvodu svoje 100. sezone. Zadel je tudi Trent Frederic, Linus Ullmark pa je zbral 20 obramb.

Kanadski obračun med Vancouver Canucks in Edmonton Oilers je pripadel Vancouvru, ki je razparal mrežico naftarjev z 8:1. Izkazal se je Brock Boeser, ki je prvič v ligi NHL dosegel štiri zadetke. Postal je komaj deseti hokejist, ki mu je uspel takšen dosežek na uvodni tekmi sezone v več kot 100-letni zgodovini lige.

J.T. Miller je dosegel gol in tri podaje, tudi Elias Pettersson je dosegel gol in tri podaje, Quinn Hughes pa tri podaje za Canucks. Thatcher Demko je zbral 21 obramb, preden ga je zamenjal Casey DeSmith.

Tudi hokejisti Calgary Flames so uprizorili silovit start v sezono, ko so s 5:3 odpravili Winnipeg Jets.

Značke: nhl, hokej

Članki iz rubrike