franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
1 24.04.2023 08:37:17

Joj, kaj so zapravili Kralji! Bili so na pragu drugega kroga, potem pa tale šok in mrk! (video)

Profimedia
Hokejisti Los Angeles Kings, ki jih kot kapetan vodi Slovenec Anže Kopitar, so na četrti tekmi dvoboja končnice zahoda proti Edmonton Oilers zapravili prednost treh golov. Potem ko so kralji na domačem ledu po prvi tretjini povedli s 3:0, je naftarjem uspel preobrat za zmago po podaljšku s 5:4, s katero so boj na štiri zmage izenačili na 2:2.

Kralji so odlično začeli četrto tekmo in v uvodni tretjini tekmecu niso pustili dihati - za prednost 3:0 je z igralcem več na ledu zadel tudi Kopitar -, nato pa so naftarji v drugi izenačili na krilih razpoloženega Nemca Leona Draisaitla, ki je v tem delu tekme dosegel dva gola in podajo.

Tretjo tretjino so v dvorani crypto.com Arena spet bolje začeli gostitelji, ki so po zadetku Matta Roya vnovič povedli. Vendar so gosti preko Evanderja Kana dobre tri minute pred koncem rednega dela izenačili, v podaljšku pa je tekmo po podaji Evana Boucharda odločil Zach Hyman.

"To je bila odlična prodorna podaja," je dejal Hyman o svojem prvem zmagovitem zadetku v končnici: "Iskal sem podajo, ki pa se je spremenila v priložnost za zadetek prvega razreda. Plošček sem lahko dvignil in to je bilo to. To je verjetno najpomembnejši gol v moji karieri."

Peta tekma bo v torek v Kanadi.

"Dvoboj je izenačen na 2:2. To je bila težka tekma, danes smo lahko frustrirani zaradi nje, jutri pa nas čaka nov dan. Pripravljeni moramo biti na peto tekmo. Tako pač je. Naša prva tretjina je bila res dobra, druga pa ne, to ni skrivnost. To bomo morali popraviti na naslednjih tekmah," je v slačilnici po tekmi dejal Kopitar.

Dodal je, da kralji niso igrali slabo, usodna je bila le druga tretjina. "Igrali smo dobro, pokopala nas je druga tretjina. Takrat nismo dobro uresničili našega načrta igre in preveč smo igrali v lastni coni. Tekmeci pa so nas kaznovali za takšno igro," je dodal slovenski zvezdnik.

Na vprašanje, kaj bodo kralji odnesli za naprej iz druge tretjine, je Kopitar odvrnil: "Upam, da prav ničesar."



Viktor Arvidsson je za kralje dosegel gol in podajo, Kevin Fiala pa dve podaji. Med strelce sta se poleg Kopitarja vpisala še Gabriel Vilardi in Roy, vratar Joonas Korpisalo pa je zaustavil 35 strelov.

"V drugi tretjini smo izpustili vodstvo, a tekmo smo izgubili v podaljšku. Začetek je bil za nas izjemen, to je bilo nekaj, česar v tem dvoboju še nismo pokazali. To je res čuden dvoboj. Ekipa, ki je v vodstvu, nato nekako umakne nogo s plina," je tekmo ocenil trener kraljev, Todd McLellan.

Tudi dvoboj med Minnesota Wild in Dallas Stars na zahodu je v boju na štiri zmage izenačen na 2:2. Hokejisti Dallasa, pri katerih se je najbolj izkazal vratar Jake Oettinger, so namreč v gosteh na četrti tekmi zmagali s 3:2. Tyler Seguin je dosegel dva gola z igralcem več na ledu, Oettinger pa je zaustavil 33 strelov.

"Vsak fant v naši ekipi bo imel trenutke, ko bo moral prevzeti odgovornost. Nocoj sem bil na vrsti jaz," je dejal Oettinger.

Boston Bruins, ki so v rednem delu prvenstva NHL dosegli rekord zmag in točk, so na vzhodu od napredovanja v naslednji krog končnice oddaljeni le še eno zmago. Kosmatinci so tokrat v gosteh premagali Florida Panthers s 6:2. Gosti so dosegli zadnje tri zadetke, od tega je bil dvakrat uspešen Taylor Hall, kanadski strelec pa je dodal še dve podaji.

Na pragu uspeha so v vzhodni konferenci tudi Carolina Hurricanes. Na četrti tekmi so v gosteh s 5:2 premagali New York Islanders, potem ko je dvakrat zadel Seth Jarvis.

"Zmagali smo in vodimo s 3:1 v zmagah," je dejal napadalec Sebastian Aho, ki je k zmagi dodal dodal gol in dve podaji. "Iz tekme v tekmo poskušamo zmagati in napredovati v naslednji krog. Potrebne so štiri zmage, potrebujemo še eno in današnja je bila res velika."

Značke: nhl, hokej

Članki iz rubrike