stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
0 03.03.2023 09:48:01

Kopitar prišel do 25. gola v sezoni in odločil tekmo

Profimedia
Los Angeles Kings nadaljujejo z odličnimi predstavami v severnoameriški hokejski ligi. Kralji so davi v domači dvorani v mestu angelov premagali goste iz Kanade Montreal Canadiens s 3:2. Znova se je izkazal slovenski as. Kapetan kraljev Anže Kopitar je zadel v 49. minuti za vmesni izid 3:1. To je bil že 25. gol v tej sezoni lige NHL za Hrušičana.

Povedli so gostje, ko je v deseti minuti prve tretjine tekme v Crypto.com Areni zadel Josh Anderson ob moštveni premoči za 1:0. Domači so izenačili v osmi minuti druge tretjine, ko je bil uspešen Alex Iafallo.

Odločitev o zmagovalcu je prinesla zadnja tretjina. V razmaku ene minute sta zadela dva domača hokejista. Gabriel Vilardi je v 48. povišal na 2:1, Kopitar pa je dobro minuto kasneje zadel za 3:1.

Gostje so hitro odgovorili. Denis Gurianov je znižal na 2:3. Vendar pa so domači znali ubraniti prednost ter niso dovolili podaljška.

Kopitar je drugi najboljši strelec kraljev v tej sezoni. Vsega skupaj je zbral 58 točk, od tega 25 golov in 33 asistenc. Boljši od Hrušičana je pri kraljih le Kevin Fiala s 64 točkami (21 goli, 43 asistencami).

Kralji so ujeli priključek k vodilni ekipi pacifiške skupine Vegas Golden Knights, s katero si ob dveh odigranih tekmah več delijo 78 točk. V zahodni konferenci so uspešnejši le člani vodilne zasedbe centralne skupine Dallas Stars z 79 točkami. Dallas je zmagal v gosteh pri odpisanih Chicago Blackhawks s 5:2 na krilih treh golov Roopa Hintza, ki je dosegel svoj karierni tretji "hat trick".

Vegas je sicer pridobil novega vratarja. Član zasedbe je postal Jonathan Quick, še pred kratkim Kopitarjev soigralec, ki je v 16 sezonah v Los Angelesu s kralji osvojil dva Stanleyjeva pokala. Quick je v 48 urah zamenjal dve ekipi, kralji so ga najprej poslali v Columbus, ki ga je nato odstopil Las Vegasu.



Pester hokejski večer onstran Atlantika je postregel s kar desetimi obračuni. Ne popuščajo člani ekipe Boston Bruins. Kosmatinci so se s kar 7:1 znesli nad nemočnimi Buffalo Sabres za deveto zaporedno zmago.

Boston je prva ekipa, ki je v tej sezoni lige NHL dosegla in presegla mejnik 100 točk. Bruins so na vrhu vzhoda in ligaške razpredelnice s 101 točko.

David Pastrnak in Dmitrij Orlov sta dosegla gol in dve asistenci za Boston v domači dvorani TD Garden.

Pastrnak je v četrtek zjutraj podpisal osemletno pogodbo v vrednosti 90 milijonov dolarjev. Njegova letna povprečna vrednost je 11,25 milijona dolarjev.

Jakub Lauko je zadel dvakrat, Jeremy Swayman pa je zbral 26 obramb za Bruins. Boston je postal najhitrejša ekipa v zgodovini NHL, ki je dosegla 100 točk v sezoni, in sicer na 61 tekmah. Montreal Canadiens, ki je imel v lasti prejšnji rekord, je v sezoni 1976/77 za 100 točk potreboval 62 tekem.

New York Rangers so v četrtek v Madison Square Gardnu izgubili svojo prvo tekmo, potem ko se jim je iz Chicaga pridružil izkušeni Patrick Kane, s 5:3 so bili boljši Ottawa Senators.

Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike