favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 15.01.2023 08:51:00

Anže Kopitar zadel, Kralji pokleknili pred rekorderji iz New Jerseya

Profimedia
Hokejisti Los Angeles Kings so v severnoameriški ligi NHL na domačem ledu izgubili z 2:5 z New Jersey Devils. Kapetan Anže Kopitar je za domačo ekipo izenačil na 2:2 v sedmi minuti druge tretjine, a do konca tekma so gostje dosegli še tri zadetke.

Kralji so tekmo dobro začeli, ko je Kevin Fiala povedel svojo ekipo v vodstvo v sedmi minuti. Pet minut pozneje je izenačil Slovak Tomaš Tatar. V tretji minuti drugega dela igre pa so gostje prišli v vodstvo, ko je zadel Erik Haula.

Sledil je 200. gol na domačem ledu za Kopitarja, s čimer je postal šele četrti član Los Angelesa, ki je presegel to mejo. A veselje kraljev ni trajalo dolgo, saj je le minuto po izenačenju za novo vodstvo vragov poskrbel Rus Nikita Ohotjuk.

Sredi druge tretjine je na 4:2 nato povišal Ryan Graves. Končni izid je 2:04 minute pred koncem dvoboja postavil Šved Jesper Bratt.

"Razočaran sem, a ne zato, ker ne se ne bi trudili, bolj zato, ker nismo izkoristili svojih priložnosti," je po tekmi dejal igralec Los Angelesa Adrian Kempe. "Dobro smo igrali z igralcem več na ledu, v polni postavi pa nismo znali izkoristiti vsega ustvarjenega," je dodal.

Za Los Angeles je to 15. poraz po rednem delu v sezoni in 21 poraz nasploh, s 25 zmagami pa ostaja na tretjem mestu pacifiške divizije.

Na drugi strani je New Jersey z 28 zmagami, 12 porazi in tremi porazi po podaljšku na drugem mestu metropolitanske skupine. Z današnjo zmago so zabeležili že 17. zmago na prvih 20 tekmah v gosteh v tej sezoni ter s tem popravili rekord lige, poroča spletna stran NHL.

Kralji bodo po štirih dneh premora naslednjo tekmo igrali v noči s četrtka na petek doma proti Dallasu.

V pretekli noči je bilo aktivnih velika večina moštev v ligi, saj je bilo na sporedu kar 14 tekem. Med osrednjimi dvoboji je bilo srečanje vrha atlantske divizije, v katerem so Boston Bruins z zadetkom Matta Grzelcyka dobro minuto pred koncem premagali Toronto Maple Leafs s 4:3.


Za Boston, vodilno moštvo v ligi, je to 33. zmaga v sezoni, kar je pet več kot jih imajo najbližji zasledovalci. Po 28 zmag imata ob New Jerseyju še Winnipeg in Las Vegas.


Vegas Knights so v pretekli noči sicer zabeležili 14. poraz sezone, ko jih je na domačem ledu s 4:3 premagal Edmonton. Za kanadsko ekipo je Leon Draisaitl zadel dvakrat.


Svoji 27. zmagi v tej sezoni sta v pretekli noči zabeležili moštvi Carolina Hurricanes in Tampa Bay Lightning. Carolina je na domačem ledu z 2:1 premagala Pittsburg Penguins, prvo ime domačega moštva pa je bil vratar Frederik Andersen s 34 obrambami.


Tampa Bay je prišla do zmage v St. Louisu, pri končnem izidu 4:2 je dva zadetka in podajo prispeval Brayden Point.


V gosteh so zmago dosegli tudi Seattle Kraken, ki so bili z 8:5 boljši od Chicago Blackhawks. Jared McCann je dosegel hat-trick za Seattle, ki je zmagal na vseh sedmih tekmah gostujoče turneje.


Medtem je nov mejnik v ligi postavil ruski zvezdnik moštva Washington Capitals Aleks Ovečkin. Drugi strelec lige vseh časov je z zadetkom na tekmi proti Philadelphia Flyers že 17. dosegel 30 golov v sezoni. V tej kategoriji se je na vrhu večne lestvice izenačil z Mikeom Gartnerjem.


Zadetek Ovečkina je bil edini za Washington na domačem ledu proti Philadelphii, ki je zmagala s 3:1.

Značke: nhl, kopitar

Članki iz rubrike