Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 12.01.2023 09:01:27

Kopitar s podajo pomagal kraljem do zmage nad morskimi psi

Profimedia
s preostalimi tekmami in izjavo trenerja kraljev po celotni vesti

Hokejisti Los Angeles Kings, ki jih v severnoameriški ligi NHL kot kapetan vodi Slovenec Anže Kopitar, so v kalifornijskem derbiju v domači dvorani slavili zmago. Kralji so s 4:3 premagali San Jose Sharks, Kopitar pa je v 18:45 minute na ledu k zmagi prispeval podajo v uvodni tretjini pri zadetku Adriana Kempeja za 1:0. 

Tokrat so se poleg Kempeja, ki je po podajah Kopitarja in Quintona Byfielda domačo ekipo popeljal v vodstvo, med strelce za kralje vpisali še Byfield s svojim prvim golom v sezoni, Gabriel Vilardi in Drew Doughty.

Za kralje je bila to tretja zaporedna zmaga.

"Iskreno, to ni bila naša najboljša igra. Nismo imeli dovolj predanosti, ki je bila potrebna za zmago. Na nekaterih področjih igre se mi je zdelo, da smo malce goljufali, tako da očitno potrebujemo še trening ali dva. A ko ne igraš najboljše, je lepo najti način za zmago," je po dvoboju dejal trener Los Angelesa Todd McLellan.

Kralji so ta čas na tretjem mestu zahodne konference za vodilnimi Dallas Stars in Vegas Golden Knights. Vse tri ekipe imajo sicer enako število točk - 56 -, vendar so kralji odigrali več tekem.

Naslednja tekma kralje čaka v nedeljo, ko bodo gostili New Jersey Devils.

Edino gostujočo zmago so tokrat vpisali hokejisti Edmonton Oilers, ki so bili s 6:2 boljši od Anaheim Ducks. Klim Kostin je dosegel dva gola, Connor McDavid pa je prispeval gol in podajo.

V Torontu so domači Maple Leafs z 2:1 ugnali Nashvile Predators. Mitchel Marner je zadel minuto in 15 sekund pred koncem zadnje tretjine in popeljal Toronto do tretje zaporedne zmage. John Tavares je dodal gol in podajo, William Nylander pa se je izkazal z dvema podajama.

Travis Konecny je s "hat-trickom" Philadelphia Flyers ponesel do zmage s 5:3 nad Washington Capitals. Scott Laughton je dosegel gol in dve podaji, Owen Tippet pa gol in podajo za Philadelphio, ki je na zadnjih sedmih tekmah slavila šestkrat.

Značke: nhl, hokej

Članki iz rubrike