zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

doncic Ekipa24.si

Dallas slavi! Luka Dončić in druščina ...

STA
STA
0 11.01.2023 21:13:27

Odlična novica! Oživljali so ga na igrišču, zdaj pa je že doma!

Profimedia
Igralca ekipe v najvišji ligi ameriškega nogometa Buffalo Bills Damarja Hamlina so odpustili iz bolnišnice, več kot teden dni po tem, ko je med tekmo NFL doživel srčni zastoj. Hamlin bo okrevanje dokončal doma.

Hamlina so pred odpustom iz bolnišnice v celoti pregledali, tudi nevrološko, v bolnišnici v Buffalu v ameriški zvezdni državi New York, potem ko so ga dan prej tja prepeljali iz Cincinnatija.

"Dokončali smo vrsto testov in ocen in po posvetovanju z zdravniki ekipe smo prepričani, da lahko Damarja varno odpustimo in da lahko nadaljuje rehabilitacijo doma," je dejal zdravnik Jamie Nadler, ki je skrbel za Hamlina, ko je bil na oddelku za intenzivno nego.


Štiriindvajsetletni Hamlin je bil v kritičnem stanju od 2. januarja, ko se je zgrudil med tekmo ekipe Bills z Bengals v Cincinnatiju, zaradi česar so morali igro prekiniti. Šlo je za grozljive prizore, ko je zdravniško osebje ekipe oživljalo Hamlina na igrišču, preden so ga z reševalnim vozilom odpeljali v bolnišnico.

Hamlin je od hospitalizacije vztrajno napredoval, prejšnjo sredo je prišel k zavesti in v petek prek video klica nagovoril soigralce. V ponedeljek so ga odpustili iz kliničnega centra Univerze v Cincinnatiju in ga sprejeli v bolnišnico v Buffalu, Hamlin pa se je prek Twitterja zahvalil medicinskemu osebju v Cincinnatiju in izrazil hvaležnost za vso podporo in sporočila spodbude, ki jih je prejel. 'Ljubezen, ki ste mi jo izkazali vsi, je ista ljubezen, ki jo nameravam še več dati nazaj v svet,' je tvitnil v ponedeljek.

Timothy Pritts, zdravnik iz Cincinnatija, je dejal, da je Hamlin v nedeljo iz svoje bolniške sobe spremljal zmago Bills nad New England Patriots s 35:23 in se navdušeno odzval, ko je soigralec Nyheim Hines vrnil začetni udarec s 96 jardov za touchdown.

Značke: nfl, damar-hamlin

Članki iz rubrike