Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 10.01.2023 10:38:50

Nov mejnik Kopitarja: Slovenec že pri številki 1100, Kralji premagali Edmonton

Profimedia
Hokejisti Los Angeles Kings so v severnoameriški ligi NHL premagali Edmonton Oilers s 6:3. Slovenski as Anže Kopitar je pri zmagovalcih prispeval podajo.

Kralji, ki so tretji v zahodni konferenci in točkovno izenačeni z drugimi Dallas Stars, ti imajo sicer tri tekme manj, so prek Švicarja Kevina Fiale zadeli v 10. in 12. minuti za 2:0, pri prvem zadetku je podal tudi Kopitar.

Kailer Yamamoto je v 18. minuti zmanjšal zaostanek Edmontona, vendar je v drugi tretjini z dvema goloma odgovoril Adrian Kempe v 24. in 32. minuti. Ryan McLeod je še v isti tretjini zadel za 2:4.

V zadnjem delu igre je v 48. minuti Alex Iaffalo spet poskrbel za tri gole razlike, ko je Los Angeles ušel na 5:2, v 50. pa je pri gostih za 5:3 zadel s 77 točkami (34 golov, 43 podaj) zanesljivo prvi strelec lige Connor McDavid.


Vse dvome o zmagovalcu pa je v 59. minuti dokončno razrešil Viktor Arvidsson z golom v prazno mrežo. Fiala je sicer tekmo končal s štirimi točkami, saj je ob dveh zadetkih prispeval še dve podaji. Skupaj ima 46 točk in je najboljši strelec Kalifornijcev. Kopitar je pri 33 točkah, z zadnjo podajo pa je v ligi NHL skupno zbral že 1100. točko.

"Boj za končnico ali ne - vsak dan si želimo biti boljši, ne glede na to, kje smo na lestvici. Trenutno smo precej dobri, igramo dobro, se vzpenjamo po lestvici, kar je nekakšen bonus. Smo pa seveda v boju za končnico," je lakingsinsider.com navedel Fialo, ki se je izkazal že na prejšnji tekmi, ko je Vegasu nasul tri zadetke.

Na drugih treh tekmah večera so zmagovalci ohranili mreže nedotaknjene. Seattle Kraken je v letu 2023 dosegel še peto zmago in je v tem pogledu najuspešnejši v ligi. Tokrat je s 4:0 v gosteh odpravil Montreal Canadiens in je peti v zahodni konferenci.

Z enakim izidom so v Buffalu zmagali Philadelphia Flyers, medtem ko so Nashville Predators v Ottawi slavili s 3:0.

Značke: nhl, hokej

Članki iz rubrike