kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
2 19.02.2022 08:38:44

Kopitarjev PAK Z OČMI za VELIKO ZMAGO Kraljev! Takole je ZABLESTEL slovenski as! (VIDEO)

Reuters
Hokejisti moštva Los Angeles Kings so davi v severnoameriški ligi NHL v domači dvorani po podaljšku ugnali Vegas Knights s 4:3. Odločilni gol je dosegel Adrian Kempe v tretji minuti dodatnega dela igre, podajalec pri golu pa je bil tudi slovenski reprezentant Anže Kopitar.

Kopitar je bil podajalec tudi v 21. minuti, ko je Kempe zadel za 2:2. Pred tem so gostje povedli z 2:0, Andreas Athanasiou pa je v 16. minuti znižal na 1:2. Gostje so nato zagrozili v 29. minuti, ko je Mac Pacioretti dosegel še svoj drugi gol na tekmi za vodstvo ekipe iz igralniške prestolnice s 3:2, Philip Danault pa je v 38. minuti poravnal izid.

Los Angeles se je z zmago povzpel na osmo mesto zahodne konference, Las Vegas je šesti, že danes pa ekipo iz Kalifornije čaka gostovanje v Arizoni.


V derbiju večera je vodilna ekipa vzhoda Florida premagala drugouvrščeno ekipo zahoda Minnesoto kar s 6:2. Blestel je Mason Marchment, ki je dosegel tri gole.

Carolina, drugouvrščena ekipa vzhoda, je s 5:3 premagala Nashville. Junak tekme je bil 21-letni Rus Andrej Svečnikov, ki je dosegel dva gola in podajo. Po drugi zmagi na zadnjih šestih tekmah v ekipi zdaj upajo, da se bo krivulja uspehov končno spet obrnila navzgor.

Zmago je dosegel tudi Dallas, ki se z Los Angelesom bori za osmo mesto zahoda. Ekipa iz Teksasa se je po izvajanju kazenskih strelov veselila zmage z 1:0 v Chicagu. Odločitev o zmagovalcu je padla šele v šesti seriji, ko je za goste zadel Šved Jacob Peterson.

Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike