Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

hu
hu
1 29.12.2021 07:48:58

KOPITAAAR! Gretzky, umakni se, tukaj je slovenski as: Padel je nov mejnik, Kopitar piše zgodovino!

Po odmoru zaradi povečanega števila okužb z novim koronavirusom so odigrali tri tekme v severnoameriški profesionalni hokejski ligi NHL. Na led so stopili tudi hokejisti Los Angeles Kings. Ekipa Anžeta Kopitarja je na domačem ledu izgubila proti moštvu Vegas Kings z izidom 3:6.

Slovenski as je prispeval podajo pri prvem golu kraljev, ki ga je za izid 1:2 dosegel Adrian Kempe, preostala strelca zadetkov domače ekipe pa sta bila Trevor Moore in Alex Iafallo. Za goste se je med strelce dvakrat vpisal Jonathan Marchessault.


To je bila za Kopitarja že 673 podaja v ligi NHL, s čimer je na drugem mestu večne lestvice najboljših podajalcev pri Kraljih prehitel legendarnega Wayna Gretzkyja. Do prvega mesta mu manjka še kar nekaj podaj, vsekakor pa je tudi Marcel Dionne s 757 podajami še kako dosegljiv.

Po vrnitvi na led so ekipe očitno pozabile na obrambe, saj je tudi na preostalih dveh tekmah padlo veliko golov. San Jose je po kazenskih strelih z 8:7 premagal Arizono, vodilna Tampa pa je bila po podaljšku s 5:4 boljša od Montreala.

Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike