Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 19.12.2021 09:10:55

Kralji Anžeta Kopitarja nemočni v Carolini

Reuters
Ekipa Carolina Hurricanes je v severnoameriški hokejski ligi NHL doma visoko premagala Los Angeles Kings s 5:1.

Slovenski zvezdnik Anže Kopitar za poražene goste v 19 minutah in šestih sekundah ni dosegel točke.

Jesperi Kotkaniemi in Jesper Fast sta imela v statistiki po gol in podajo, Brady Skjei dve asistenci, vratarja Frederika Andersena (32 obramb) pa je premagal le Blake Lizotte. Carolina je dobila šesto od zadnjih sedmih tekem, čeprav je drugič v nizu igrala brez šestih igralcev zaradi protokolov covida-19. Los Angeles je z 31 točkami ostal na petem mestu pacifiške skupine.

Kar pet sinočnjih tekem niso odigrali zaradi okužb z novim koronavirusom. Dva dvoboja sta bila odločena po podaljšku in izidoma 4:3 za domače. V Dallasu so Stars ugnali Chicago Blackhawks, v Philadelphii pa Flyers Ottawo Senators.

V Dallasu so gledalci in igralci onemeli na začetku četrte minute, ko je Tannerja Kera v naletu zadel napadalec Blackhawks Brett Connolly. Kera so na nosilih odnesli z ledu in ga na nadaljnje preglede prepeljali v bolnišnico. Ostal pa je pri zavesti in se je odzival na okolico.

"Kaj takega si nihče ne želi videti. Connolly ni igralec, ki bi počel take stvari, zato menim, da je šlo za naključni nalet ali pa ga ni videl. Vsi pa si želimo, da je Tanner dobro," je povedal trener Blackhawks Derek King.

Za prvo zmago Dallasa po petih porazih je svoj prvi gol v sezoni John Klingberg zadel po dveh minutah in 13 sekundah podaljška. Tekmo v Philadelphii pa je odločil Travis Sanheim po minuti in 35 sekundah dodatnega dela igre.

V Detroitu so Red Wings s 5:2 ugnali New Jersey Devils, v Seattlu pa so domače igralce Kraken s 5:3 premagali hokejisti Edmonton Oilers. Za slednje je Warren Foegele zadel dvakrat, Nemec Leon Draisaitl je imel tri asistence, Connor McDavid pa gol in podajo. McDavid in Draisaitl sta z 49 točkami na čelu lestvice strelcev v ligi.

Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike