Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 09.11.2021 10:50:42

Kopitarjevi kralji do pete zmage v nizi, Kopitar na sedmem mestu najboljših v ligi

Profimedia
Hokejisti Los Angeles Kings, ki jih na ledu kot kapetan vodi slovenski as Anže Kopitar, so v severnoameriški ligi NHL zabeležili peto zaporedno zmago. Tokrat so bili v gosteh s 5:1 boljši od Toronto Maple Leafs, 34-letni Hrušičan pa je v statistiko vpisal podajo pri zadnjem golu kraljev. Kralje v noči na sredo čaka obračun proti Montreal Canadiens.

Moštvo iz mesta angelov je kot kaže ujelo pravi ritem v sezoni. Po šestih zaporednih porazih med 17. in 29. oktobrom so zdaj nanizali pet zmag in se na zahodu povzpeli na deveto mesto s 13 osvojenimi točkami po 12 tekmah. Na vrhu zahodne konference je Edmonton z 18 točkami po desetih odigranih srečanjih.

"V tej dvorani je proti tako dobri ekipi vedno težko igrati. Dober začetek nam je omogočil, da smo lahko zadržali njihov nalet in povedli. O tem smo se pogovarjali tudi med tretjinama. Trpeli smo ob koncu druge, a zdržali in znova vzpostavili našo igro v zadnji tretjini. Poleg tega smo se ubranili s hokejistom manj in jih s tem ustavili," je po tekmi dejal trener kraljev Todd McLellan.

V vratih je blestel Jonathan Quick s 33 obrambami. Los Angeles je na vrata domačih sprožil 28 strelov, slab večer med vratnicama pa je imel nekdanji čuvaj mreže kraljev Jack Campbell, zbral je 24 obramb oziroma 85,7 odstotka ubranjenih strelov.

Ponoči je bil za zmago gostov najbolj zaslužen Phillip Danault, ki je dosegel dva gola in prispeval še podajo. Kralji so po zadetkih Trevorja Moora v 11. in Andreasa Athanasioua v 15. minuti vodili z 2:0, na začetku druge tretjine pa je za domače znižal John Tavares. V 34. je Danault s prvim golom na tekmi poskrbel za 3:1, isti igralec pa je v 56. minuti po izgubljenem ploščku Tavaresa zadel še enkrat. Kopitar je nato prispeval podajo ob golu Adriana Kempeja v prazno mrežo za končnih 5:1.


Slovenski zvezdnik je na lestvici strelcev na sedmem mestu s 15 točkami. Dosegel je sedem golov in osem podaj. Na vrhu sta še naprej Leon Draisaitl (23 točk) in Connor McDavid (22). Za njima pa je zvezdnik Washington Capitals, Aleksander Ovečkin, ki je danes ob zmagi svojega moštva s 5:3 proti Buffalo Sabres dosegel 741. gol v karieri.

S tem se je na četrtem mestu večne lestvice po številu zadetkov v NHL izenačil z Američanom Brettom Hullom. Na tretjem mestu lestvice strelcev je Jaromir Jagr s 766.

Šestintridesetletni Rus je v tej sezoni že pri številki 11 kar se golov tiče, danes pa je dodal še dve podaji in je skupno pri 21 točkah. Dva gola je danes dosegel Tom Wilson. Washington je zabeležil šesto zmago v ligi, prekinil niz treh zaporednih porazov in se povzpel na četrto mesto vzhodne konference.

Na edini preostali tekmi današnjega sporeda so New York Rangers po zaslugi odličnega začetka s 4:3 ugnali najbolj vroče moštvo lige, Florida Panthers. Za moštvo iz mesta, ki nikoli ne spi, sta v prvi tretjini zadela Chris Kreider in Adam Fox, v drugi pa sta bila v razmaku 30 sekund uspešna še K'Andre Miller in Ryan Strome. V zadnji tretjini je gostom nekaj upanja vlil Eetu Luostarinen po 20 sekundah tretjine, nato pa sta v zadnjih dveh minutah zadela še Sam Reinhart in Patrick Hornqvist, a panterji do popolnega preobrata le niso uspeli priti.

Vseeno Florida ostaja na vrhu vzhoda z 21 točkami, New York je tretji s 17.

Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike