Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 04.11.2021 11:30:06

Kraljem tretja zaporedna zmaga, tokrat Anže Kopitar in soigralci slavili po loteriji

Reuters
Kralji iz Los Angelesa so dosegli četrto zmago v severnoameriški hokejski ligi NHL.

Za tretjo zaporedno zmago so se morali potruditi. Izid po rednem delu je bil 2:2, gostujoče St. Louis Blues pa so strli šele po kazenskih strelih za končni izid 3:2. Anže Kopitar se tokrat ni vpisal v statistiko strelcev ali podajalcev.

Kopitarju plošček nikakor ni šel v mrežo. Med tekmo je sprožil štiri strele proti vratom St. Louisa, zgrešil pa je tudi kazenski strel. Zato pa sta bila po Kopitarju uspešnejša njegova soigralca Alex Iafallo in Artur Kalijev, ki sta po rednem delu premagala gostujočega vratarja za domačo zmago Kings. V prvem krogu kazenskih strelov je zadel tudi Adrian Kempe.

St. Louis je v rednem delu tekme povedel z golom Braydena Schenna ob igralski premoči na ledu v 27. minuti. Kalijev in Kempe sta v tretji tretjini zadela za kralje, član gostujoče zasedbe Torey Krug pa je zadel za izenačenje in podaljšek 7,1 sekunde pred koncem.

"Resnično mislim, da smo se morali med drugo in tretjo tretjino odločiti, ali bomo pustili, da zapademo v obup ali pa se bomo poskusili prebiti skozi to. Mislim, da v naši slačilnici ni bilo nikogar, ki je drugi ekipi dal dovolj zaslug za to, kako dobro se je pripravila," je imel po tekmi mešane občutke trener kraljev Todd McLellan.

"Sprememba ni bila v tem, kako smo igrali. Ampak v tem, kakšno odločitev smo sprejeli v naših glavah, kjer je bilo treba določene stvari počistiti in jih pustiti za sabo," je še dejal McLellan.

"Vedno je lepo, ko zadeneš na tekmi, vendar pa je treba ostati zbran in prepričan vase tudi, ko moraš zadeti kazenski strel. Ko sem videl, kaj je naredil naš vratar, sem skušal tudi sam iti samozavestno in izšlo se je zelo dobro," je vtise strnil eden od junakov večera Kalijev.

Mož na pravem mestu v pravem trenutku je bil vratar kraljev Jonathan Quick, ki je zaustavil 33 strelov gostov, pred odločilnem zadetkom Kalijeva pa je blokiral tudi kazenski strel nasprotnega igralca Vladimirja Tarasenka.

Na sporedu so bile še tri tekme. Hokejisti Edmonton Oilers so odpravili Nashville Predators s 5:2.

Znova se je izkazal Nemec Leon Draisaitl s tremi točkami, z dvema goloma in podajo, Connor McDavid je imel dve podaji, kar pomeni, da je vsaj točko vpisal na vseh devetih tekmah Edmontona od začetka sezone. Skupno je zbral sedem golov in 12 podaj.

Na vrhu razpredelnice najboljših igralcev to sezono sta dva igralca kanadskih naftarjev, Draisaitl z 20 točkami in McDavid z 19. Kopitar je na tej razpredelnici na petem mestu s 13 točkami (sedem golov, šest podaj).

Ekipa Chicago Blackhawks na domačem ledu ni bila kos hokejistom Carolina Hurricanes (3:4), ki so vpisali še deveto zmago po vrsti. Carolina tako ostaja edina ekipa, ki v tej sezoni še ni okusila grenkobe poraza. Z 18 točkami je na vrhu razpredelnice.

Kralji imajo devet točk manj Caroline in sedem točk manj od vodilne ekipe zahodne konference Edmontona.

Zasedba Colorado Avalanche je po podaljšku doma izgubila proti Columbus Blue Jackets s 4:5. Junak modrih jopičev je bil Jake Bean, ki je zadel že v rednem delu tekme, odločilni zadetek pa je prispeval v drugi minuti podaljška.

Značke: nhl, hokej, kopitar

Članki iz rubrike