reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 09.05.2021 08:21:26

Plaz zasul Kopitarjeve Kralje

Profimedia
Ekipa Los Angeles Kings je v severnoameriški hokejski ligi NHL vpisala še drugi poraz po vrsti. Kralji so izgubili na domačem ledu. Boljša od Los Angelesa je bila zasedba Colorado Avalanche, ki je zmagal z izidom 3:2. Slovenski zvezdnik Anže Kopitar je na ledu preživel dobrih 22 minut, v tem času pa sprožil en strel v okvir vrat.

Kopitar, ki je sicer v tej sezoni dosegel osebni mejnik tisoč kariernih točk v ligi NHL, bo sezono končal že po rednem delu. Hokejska zasedba iz mesta angelov se namreč ni uvrstila v končnico in odločilne boje za Stanleyjev pokal.

Ponoči je bilo na sporedu kar 14 dvobojev. Boston Bruins je izgubil proti New York Rangers (4:5), ekipa Pittsburgh Penguins je bila boljša od Buffalo Sabres z 1:0, Winnipeg Jets je v kanadskem derbiju doma klonil proti Ottawa Senators z 2:4, New York Islanders je bil na domačem ledu boljši od New Jersey Devils s 5:1.

Hokejisti Florida Panthers so bili boljši od Tampa Bay Lightning s 5:1, Toronto Maple Leafs je premagal Montreal Canadiens s 3:2, Nashville Predators pa je dosaegel zmago proti Carolina Hurricanes s 3:1. Zmago je dosegla tudi zasedba Vegas Golden Knights, ki je s 4:1 ugnala St. Louis Blues, kanadski derbi Edmonton Oilers - Vancouver Canucks je pripadel Edmontonu s 4:3.



Štiri tekme so se končale po podaljšku, in sicer Washington Capitals - Philadelphia Flyers (2:1), San Jose Sharks - Arizona Coyotes (4:5), Columbus Blue Jackets - Detroit Red Wings (5:4) in Minnesota Wild - Anaheim Ducks (4:3).

Oddanih je sicer že 15 vozovnic za končnico. Iz skupine Central bodo v končnici zaigrali Carolina Hurricanes, Florida Panthers, Nashville Predators in Tampa Bay Lightning. V skupini East so si končnico priborili Boston Bruins, New York Islanders, Pittsburgh Penguins in Washington Capitals. V skupini North bodo v končnici zaigrali Edmonton Oilers, Toronto Maple Leafs in Winnipeg Jets, v skupini West pa Colorado Avalanche, Minnesota Wild, St. Louis Blues in Vegas Golden Knights.

Le zasedba iz Montreala po večernem porazu še ni potrdila mesta v končnici.

Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike