favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 08.05.2021 22:21:56

Dobovec četrtič zapored zmagovalec pokala Terme Olimia

Martin Metelko
Nogometaši Dobovca so četrtič zapored postali zmagovalci slovenskega pokala Terme Olimia. V finalu zaključnega turnirja v Podčetrtku so premagali Litijo z 1:0 (0:0).

Strelec edinega zadetka je bil Teo Turk v 34. minuti.

S štirimi naslovi je Dobovec druga najuspešnejša ekipa v slovenskem pokalu. Rekorder z devetimi lovorikami je Litija, po trikrat pa sta bila prvaka Oplast Kobarid in Puntar. Svojevrstni rekorder je tudi vratar Dobovca Damir Puškar, ki je desetič postal pokalni zmagovalec.

Pred finalom sta bili podeljeni nagradi najboljšima posameznikoma sezone. Zlati žogi sta prejela Kristjan Čujec (Dobovec) in Vanja Tanšek (Celje).


Odločilni trenutek tekme je bila 34. minuta. Litija je na svoji obrambni tretjini začela graditi napad, ob tem pa je Arnonu za hipec popustila zbranost, žogo je prestregel Čujec, akcijo je spremlja Turk, ki je prehitel svojega čuvaja in s plasiranim strelom pospravil žogo v litijsko mrežo, v mrežo kluba, kjer je sam igral pred selitvijo v Dobovec.

Trener Litije Džafić je nato vzel minuto odmora in na teren poslal igralca več. V 36. in 37. minuti so Litijani z akcijo prišli do neoviranega strela, prvič je meril Šturm, v drugo Lennon. Nekaj sekund pred koncem tekme je Fideršek stresel še okvir gola.

"Ne morem opisati z besedami, kako sem srečen. V četrtem finalu pokala smo prišli do četrte lovorike. To je velik uspeh. Še enkrat hvala in poklon fantom, ki štiri leta zavzeto vadijo, trenirajo, predvsem pa vsi živimo in treniramo za take tekme," je po koncu dejal trener Dobovca Kujtim Morina.

"Čestitam igralcem, dali so svoj maksimum. Žal pa se je zgodila moja napaka, moral bi vzeti minuto odmora. Jaz sem kriv. Še enkrat pa čestitke fantom za zelo borbeno igro na zelo visokem nivoju," pa je dodal strateg Litije Senudin Džafić.

Značke: pokal, dobovec

Članki iz rubrike