hrvaška, hitri test, testiranje Svet24.si

Kako do hitrega testa na Hrvaškem in kakšne so ...

navadni gož, pulj, kokošnjak Svet24.si

VIDEO: Gasilci v Pulju iz kurnika odvlekli kače

tonin tank blato Reporter.si

Vlada se gre trumpovski kulturni boj, Matej Tonin ...

plaža Svet24.si

Opozorilo za dopustnike na Hrvaškem! Vlada ...

20170520-00780986 Necenzurirano

Janševih 28 let na čelu SDS je evropski rekord

tin-vodopivec, urška-majdič Odkrito.si

TIN VODOPIVEC IN URŠKA MAJDIČ: pripravljata ...

bruno-šulman, masterchef-2021 Odkrito.si

To nam je pripravil Bruno Šulman, zmagovalec ...

STA
STA
1 08.05.2021 11:39:38

Kakšen poklon! NORO, kaj so v Los Angelesu naredili ANŽETU KOPITARJU, del slovesnosti tudi SLOVENSKI PREDSEDNIK (video)

Reuters
Slovenski zvezdnik v središču pozornosti.

Hokejska ekipa Los Angeles Kings, za katero onkraj luže igra slovenski zvezdnik lige NHL Anže Kopitar, se je pred zadnjo tekmo poklonila Hrušičanu. Kopitar je pred dnevi v Glendalu dosegel mejnik 1000 točk v ligi NHL, kar je doslej uspelo le 91 igralcem v zgodovini lige, kralji pa so mu v Staples Centru pripravili krajšo ceremonijo. A takšno, da je težko ostati ravnodušen, človeku se naježi koža ...

Vodstvo LA Kings se je pred tekmo proti Colorado Avalanche; poraz z 2:3 je kraljem dokončno zaprl vrata v končnico NHL, s krajšo slovesnostjo poklonilo izjemnemu dosežku Kopitarja, ki vso kariero v ZDA nosi dres kraljev. "Mogoče je res trajalo malo dlje, kot sem pričakoval. A konec koncev sem dočakal to tisočo točko. Bilo je res na prazen gol, a je bilo vsaj toliko težje, ker sem moral dobiti 'buli' v naši tretjini. Lepo se je izšlo in vesel sem, da se je," je pred dnevi o doseženem mejniku dejal Kopitar, ki so se mu ahvalili tako soigralci, klubski delavci kot navijači. Pred Kopitarjem so ta mejnik v dresu kraljev dosegli le Marcel Dionne, Luc Robitaille in Dave Taylor.

Po videopredstavitvi v Staples Centru, v kateri so se spomnili tudi njegovih začetkov v dresu kraljev ter največjih uspehov - z njimi je dvakrat (2011/12, 2013/14) osvojil tudi Stanleyjev pokal -, vključili pa so tudi čestitko slovenskega predsednika Boruta Pahorja, so mu v spomin slovesno podelili tradicionalno zlato hokejsko palico za 1000 doseženih točk. Domov pa bo lahko odnesel tudi majico s tekme proti Arizona Coyotes, na kateri je dosegel jubilejno, tisočo točko.

"Sem iz Slovenije, ki ni pretirano velika hokejska dežela. Že to, da bi ti lahko uspelo v ligi NHL, je neverjetno. Za mano je izjemna pot. Ne glede na to, koliko tekem odigraš v ligi, si vedno želiš zmagati. In to nas žene naprej," je na slovesnosti dejal Kopitar, ob katerem so bili tudi žena Ines Kopitar z otrokoma Nežo in Jakobom ter brat Gašper Kopitar z ženo.

Značke: nhl, hokej

Članki iz rubrike