Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
1 06.05.2021 08:10:06

KAPO DOL! Izjemen dosežek slovenskega ASA, ki že leta BLESTI v najboljši ligi na SVETU! Piše se zgodovina, uspelo mu je TOLE!

Profimedia
Slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar je v severnoameriški ligi NHL postavil nov mejnik. Hrušičan je za zmago kraljev iz Los Angelesa v Glendalu nad Arizono s 4:2 prispeval podajo pri četrtem golu Seana Walkerja in prišel do 1000. točke v najmočnejši hokejski ligi na svetu.

Pred Kopitarjem je 90 igralcev v ligi NHL doseglo tisoč ali več točk, slovenski hokejist pa je postal četrti igralec kraljev v zgodovini s tem pomembnim mejnikom. Pred njim so ta mejnik dosegli Marcel Dionne, Luc Robitaille in Dave Taylor.

"Nisem se nadejal tega dosežka. Sem brez besed, a hkrati navdušen in počaščen, da mi je to uspelo. Vesel sem, da sem del našega kluba, upam, da nas čaka še veliko tekem," je po obračunu v Arizoni za klubsko spletno stran dejal Kopitar, ki je postal šele 18. evropski igralec v ligi NHL, ki je presegel to magično mejo.

Poleg Walkerja, ki je končni izid na današnjem obračunu v Gila River Areni postavil 37 sekund pred koncem tekme na prazna vrata domače ekipe, potem ko mu je Slovenec asistiral po dobljenem sodniškem metu, je dva gola dosegel Gabriel Vilardi, enega pa Jaret Anderson-Dolan. Pri domačem moštvu sta se med strelce vpisala Oliver Ekman-Larsson in Jakob Chychrun.

Triintridesetletni Kopitar je član kalifornijske zasedbe od sezone 2006/07. V tem obdobju je z njo dvakrat osvojil Stanleyjev pokal v sezonah 2011/12 in 2013/14. Hrušičan je v ligi NHL doslej zabil 346 golov in prispeval 654 podaj na 1.124 tekmah v 15 odigranih sezonah za Los Angeles Kings.

Na vrhu večne lestvice v ligi NHL je legendarni Kanadčan Wayne Gretzky z 2857 točkami (894 golov in 1963 podaj). Drugi je Čeh Jaromir Jagr s 1921 točkami (766 golov in 1155 podaj), tretji pa Kanadčan Mark Messier s 1887 točkami (694 golov in 1193 podaj).

V noči na četrtek je bilo na sporedu še osem tekem. Tampa Bay je premagala Dallas s 6:2, Ottawa kje bila boljša od Montreala s 5:1, Columbus je ugnal Nashville s 4:2, San Jose pa Colorado s 3:2. Washington je v gosteh premagal New York Rangers s 4:2, Winnipeg pa Calgary s 4:0.

Dve tekmi sta za odločitev o zmagovalcu potrebovali podaljšek: Vegas je v podaljšku strl odpor Minnesote, Anaheim pa je bil po izvajanju kazenskih strelov boljši od St. Louisa. Obe tekmi sta se končali s 3:2.

Nastop v končnici so si že zagotovili Carolina, Tampa Bay, Florida, Vegas, Colorado, Minnesota, Washington, Pittsburgh, Boston, New York Islanders, Toronto, Edmonton in Winnipeg.

Kopitarjeva zasedba bo naslednjo tekmo igrala v noči na soboto, ko bo gostila Colorado Avalanche.

Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike