Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Matija Brodnjak
Matija Brodnjak
0 05.05.2021 11:16:27

Footgolf: S pomurskih ravnic v smaragdno Posočje

Vasja Kovač iz Bovca bo prvi favorit za zmago pri seniorjih.
Fotolens, Nejc Bedrač
Slovenija v srcu Evrope premore že kar pet igrišč, kjer se lahko igra footgolf. V prihodnje se lahko zgodbe z razvojem footgolfa pišejo še na katerem izmed obstoječih golf igrišč, ki so v tesni povezavi s turizmom.

Tudi v letošnjem letu beležijo zelo dober obisk na vseh petih igriščih in so veseli, da je bil zelo dober obisk tekmovalk in tekmovalcev tudi v Radencih na prvem krogu slovenske footgolf lige. Footgolfisti so čez dan "raziskovalci" slovenskih zelenic, po igri footgolfa pa se z veseljem prepustijo lokalni kulinariki ob spoznavanju lepot zelene Slovenije. V kolikor so v prvem krogu uživali v termalnih Radencih, jih bo pot v kratkem popeljala v zahodni del Slovenije v smaragdno Posočje, kjer se bodo lahko nadihali svežega zraka izpod Kanina na zelo zahtevnem in razgibanem igrišču v Bovcu.

Urejenost golf igrišč v Sloveniji nikoli ni bila vprašljiva, vedno pa obstajajo malenkosti, ki igro golfa in footgolfa naredijo še bolj zanimivo. V Radencih se zelo trudijo footgolf razširiti med številne nogometne navdušence v Pomurju. V preteklosti se je z urejanjem in vodenjem Golf igrišča Radenci uspešno ukvarjal Andrej Žerdin, v letošnjem letu pa je upravljanje prevzel Silvo Puklavec, ki kot navdušen golfist vidi tudi izjemno možnost za razvoj footgolfa na zelenicah pod kapelskimi goricami.

Za golfiste niso moteči

Silva Puklavca smo po nekajmesečnem upravljanju igrišča v Radencih povprašali o dozdajšnjem delu in željah po razvoju footgolfa v Pomurju v prihodnje.

"Člani Footgolf kluba Pomurje so zelo korektni in marljivi. Decembra, ko sem prevzel igrišče, sta do mene prišla predsednik FGK Pomurje Simon Detellbach in najboljši footgolfist Pomurja Damijan Kaučič, ki sta odkrito povedala svoje želje glede nadaljevanja footgolfa v Pomurju. Hitro smo se dogovorili o sodelovanju in takoj pristopili k organizaciji nove sezone. Zavedamo se, da igrišče trenutno še ni optimalno za footgolf, vendar se trudimo in v kratkem ga bomo celo nadgradili. Izobrazili smo footgolfiste, da se znajo obnašati, ko so na igrišču skupaj z golfisti. Zdaj tudi golfisti pozdravljajo footgolf, ker vidijo, da je lepa popestritev za Radence. Prav lepo je videti številne navdušence footgolfa na treningu ali turnirju, kjer vlada izjemno pozitivno vzdušje."

Kot pravi Puklavec, golfiste pravočasno obveščajo o aktivnostih s footgolfom. "Ravno smo objavili razpis za pomursko footgolf ligo 2021 (razpis je objavljen na Facebooku na strani Footgolf Pomurje, op. p.), ki bo štela 23 krogov in bo še dodatno spodbudila k obisku našega igrišča. Zavedamo se, da je footgolf nov šport in velika dodana vrednost igrišču. Dečki so zelo korektni, pomagajo mi in imamo skupne delovne akcije. Kot golfistu mi sicer footgolf ne ustreza, a če hočeš nekaj novega in dobro zgodbo, ga enostavno moraš sprejeti. Vsi smo ta šport vzeli kot del naših vsebin in skupaj ga bomo razvijali. Zame so prijetni dečki in sploh nič moteči! Moja vizija je, da se naše igrišče naredi še bolj zanimivo za footgolf. Letališča na igrišču ne bo več in želja je, da bi naredili 18 lukenj za footgolf. Razgovori in razmišljanja so v teku, verjamem pa, da bomo v kratkem pristopili tudi k realizaciji."

Puklavec kot domačin ve, kaj pomeni dobra infrastruktura, povezana s številnimi turističnimi ponudniki v Pomurju: "Pomurje je nogometno področje, in zato se bo vse, kar je povezano z nogometno žogo, pri nas zagotovo razvijalo. Vesel sem bil, ko so pred kratkim footgolf igrali mladinci Mure, ki so uživali v zadevanju lukenj. Sam sem se prav tako včlanil v Footgolf klub Pomurje, četudi igram samo golf. Pomembna je pripadnost in podpora ljudem, ki se trudijo, da v naše lepe kraje pripeljejo nove ljudi, željne igre in razvajanja s številnimi dobrotami naše regije."

V soboto v Bovcu

V soboto, 15. maja, nas čaka drugi krog slovenske footgolf lige, ki bo potekal v Bovcu. Aleks Kravanja, direktor Golf igrišča Bovec in član predsedstva svetovne footgolf zveze FIFG, pričakuje še en uspešen dogodek: "Na našem golf igrišču v Bovcu se trudimo, da bo igrišče optimalno urejeno. Smo v postopku nižanja trave na greenih in počasi bomo na želenih 18 milimetrih pri luknjah. Preizkusili bomo tudi dve novi udarjališči, ki se urejata za letošnji vrhunec slovenske footgolf sezone, ki bo junija v Bovcu, ko organiziramo tridnevni mednarodni turnir Slovenian FootGolf Open ravni FIFG 500. V soboto imamo 2. krog SFL in hkrati dvodnevni turnir OP Primorske … To bo zelo dober trening za vse, ki si želijo več tekem in se pripravljajo na evropsko prvenstvo, ki bo letos na Madžarskem. Poskrbeli bomo za pravo tekmovalno vzdušje. Pri nas je s turističnega vidika odprto že skoraj vse in kot regija smo že v rumeni fazi. V Bovcu se zelo veselimo izjemno zanimive in napete footgolf sezone."

Detellbach: Zadovoljen z več zornih kotov

"Kot predsednik Footgolf kluba Pomurje sem po uspešni izvedbi 1. tekme DP v Radencih izredno zadovoljen z več zornih kotov. V skladu s strogimi protikoronskimi ukrepi (negativni test vseh tekmovalcev in prisotnih) smo v lepem spomladanskem sobotnem popoldnevu videli napeto tekmo 65 tekmovalcev iz celotne Slovenije. Tekma je bila za naš klub zelo uspešna tudi s tekmovalnega vidika. Čeprav nobena zmaga ni ostala doma, smo v vseh kategorijah imeli vsaj enega tekmovalca na stopničkah. Zahvalil bi se vsem igralcem za udeležbo in še posebej Golf igrišču Radenci s Silvom Puklavcem na čelu za izjemno pripravo igrišča ter na splošno uspešno sodelovanje z našim klubom."

Simon Detellbach, predsednik Footgolf kluba Pomurje

Galerija
Značke: footgolf, radenci, bovec

Članki iz rubrike