Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 11.04.2021 10:31:59

Kralji so se končno maščevali San Joseju, do zmage tudi s pomočjo SLOVENSKEGA ASA

Profimedia
Hokejisti severnoameriške ekipe Los Angeles Kings so še drugi zaporedni dan gostovali v San Joseju in po sobotnem porazu tokrat zmagali. Po zaslugi učinkovite druge tretjine, ki so jo dobili s 3:0, so bili na koncu boljši s 4:2.

Slovenski as Anže Kopitar je v 21 minutah na ledu v statistiko tudi tokrat vpisal podajo, in sicer je asistiral Alexu Iafallu za vodstvo s 3:1. Poleg Iafalla so za goste, ki so prekinili niz petih zaporednih porazov proti Morskim psom, gole dosegli še Jeff Carter, Andreas Athanasiou in Dustin Brown, vsi so vknjižili še po eno podajo.

Los Angeles je tri gole dosegel v drugi tretjini, in sicer v obdobju, ko so imeli domači največjo premoč. V drugi tretjini so na vrata Jonathana Quicka, ki je zbral 26 obramb, sprožili 13 strelov, a niti eden ni bil natančen. Na drugi strani so tekmeci sprožili le štiri strele, vratar Martin Jones pa je kapituliral kar trikrat. Zaradi tega ga je trener tudi zamenjal, med vratnici je stopil 23-letni Čeh Josef Korenar, ki ob svojem prvencu zadetka ni prejel.

Na lestvici skupine Honda West Kralji z 38 točkami ostajajo na sedmem, predzadnjem mestu, naslednja tekma pa jih čaka v torek, ko bodo gostili Vegas Golden Knights.

Na skupni lestvici, kjer je Los Angeles med 31 ekipami 23., je vodstvo prevzel Toronto, ki je s 6:5 premagal Ottawo. Svoj tretji "hat-trick" v karieri je vpisal Auston Matthews, ki je letos že pri 31 golih in zanesljivo vodi na lestvici najboljših strelcev, od prvega zasledovalca Connorja McDavida, sicer najboljšega po skupnih točkah (Kopitar je po točkah na 16. mestu, zbral jih je 42), je dosegel kar osem golov več.


Matthews je prav v vsaki od svojih petih sezon v NHL presegel mejo 30 doseženih točk, kar doslej v ligi še ni uspelo nobenemu v ZDA rojenemu igralcu.

Toronto je na lestvici za točko prehitel Carolino, ki je po kazenskih strelih na domačem ledu izgubila proti Detroitu. Junak zmage gostov je bil Adam Erne, ki je z golom v sedmi seriji kazenskih strelov odločil tekmo, pred tem pa zadel tudi za vodstvo 4:3, ki ga je pozneje za končni izid rednega dela sicer izničil Sebastian Aho.

S Carolino se je točkovno izenačila Tampa. Prvak je bil s 3:0 boljši od Nashvilla, vratar Andrej Vasilevskij je obranil 36 strelov in 25. v karieri ter četrtič letos ostal nepremagan.

St. Louis je doma Minnesoto strl v podaljšku, ki mu ga je 42 sekund pred koncem rednega dela s svojim drugim golom na tekmi zagotovil Mike Hoffman. Dve sekundi pred koncem podaljška je končni izid tekme 3:2 postavil Ryan O'Reilly.

V Dallasu je dva gola dosegel Jason Robertson, njegova ekipa je s 4:1 ugnala Florido. Philadelphia je s 3:2 premagala Boston, Calgary s 5:0 Edmonton, Winnipeg z istim izidom Montreal, Chicago pa s 4:3 Columbus.

Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike