Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

sta
sta
1 10.04.2021 16:36:31

ZADNJA ovira: Samo TO še stoji NA POTI Marquezove vrnitve na dirkališče!

Reuters
Zvezdnik razreda MotoGP Marc Marquez se po devetih mesecih vrača na dirke svetovnega prvenstva.

To sta pred naslednjo preizkušnjo na Portugalskem na družbenih omrežjih sporočila tako 28-letni dirkač kot njegovo moštvo.

Osemkratni svetovni prvak je po posvetu z zdravniki dobil zeleno luč in bo 18. aprila nastopil na VN Portugalske v Portimau. Zadnja prepreka za nastop ostaja zdravniški pregled na prizorišču, ki ga bodo opravili pred petkovimi prostimi treningi, so še sporočili iz ekipe Repsol Honda.

Španec je izpustil uvodni preizkušnji sezone v Katarju, potem ko so mu zdravniki odsvetovali prehitro vrnitev na stezo zaradi obremenitev nadlahtnice. Slednjo si je zlomil na prvi dirki lanske sezone v Jerezu.



"Zelo sem vesel, saj so mi zdravniki po včerajšnjem pregledu prižgali zeleno luč za vrnitev na dirkališča. Teh devet mesecev je bilo zelo zahtevnih, veliko je bilo nejasnosti ter vzponov in padcev. Zdaj bom lahko končno znova užival v svoji strasti," je na Instagramu zapisal Marquez.

Dirkač iz Cervere je izpustil celotno sezono 2020, potem ko je imel po grdem padcu številne težave zaradi prehitre vrnitve na stezo in posledičnih zapletov ter okužbe pri okrevanju.

Prvi dirki sezone v razredu motoGP sta sicer dobila dirkača tovarniške ekipe Yamahe, Španec Maverick Vinales in Francoz Fabio Quartararo. V skupnem seštevku pa po dveh drugih mestih vodi Francoz Johann Zarco (Pramac Ducati).

Članki iz rubrike