Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 23.03.2021 10:00:28

Kralji tokrat brez zmage v San Joseju

Reuters
Hokejisti Los Angeles Kings, ki jih kot kapetan vodi tudi slovenski zvezdnik Anže Kopitar, so tokrat v severnoameriški ligi NHL gostovali pri San Jose Sharks. Kalifornijski derbi je pripadel Morskim psom, ki so zmagali z 2:1. Ryan Donato je dosegel odločilni zadetek v tretji tretjini, vratar Martin Jones pa je zaustavil 41 strelov.

"To je za nas velika zmaga. V preteklosti smo kar nekajkrat pustili točke na mizi, tokrat pa nismo želeli nadaljevati v takšnem slogu. Mislim, da smo odigrali dobro tekmo," je dejal junak večera Donato.

En gol je za morske pse dosegel še Logan Couture, ki je zadel še 14. za San Jose, a prvič na zadnjih petih tekmah.

Patrick Marleau je odigral svojo 884. zaporedno tekmo in izenačil dosežek Steva Larmerja za četrti najdaljši niz v zgodovini lige. Skupno je Marleau odigral svojo 1753. tekmo v NHL in mu le še trije nastopi manjkajo, da se bo izenačil z Markom Messierjem (1756) na drugem mestu po največ tekmah v zgodovini NHL.

Edini gol za Kralje je dosegel Matt Roy, vratar Jonathan Quick je obranil 21 strelov. Kopitar je v 24:23 minute na ledu sprožil en strel proti vratom tekmeca.

"Mislim, da nismo igrali slabo, a danes enostavno ni bil naš večer. Vseeno smo se borili," je po tekmi dejal trener Kraljev Todd McLellan.

Kralji so imeli kar nekaj priložnosti za izenačenje, proti vratom tekmeca so skupno sprožili kar 42 strelov, vendar je bil vratar Jones vsakokrat na mestu, Kopitar pa je celo zadel vratnico, prav tako so imeli priložnost zadeti nebranjena vrata San Joseja, ampak se Jeff Carter in Kopitar nista razumela.



Ekipi se bosta med seboj spet pomerili v sredo, prav tako v San Joseju.

Vegas Golden Knights, vodilna ekipa skupine Honda West, so si hitro opomogli po prejšnjem porazu proti Kraljem z 1:3. Tokrat so na domačem ledu s 5:1 premagali St. Louis Blues, potem ko je Martin Stone dva od svojih štirih zadetkov dosegel v zadnji tretjini.

Stone je dodal še podajo in marca vodi v NHL z 21 točkami (osem golov, 13 podaj). "Če pogledamo na to, kako smo igrali zadnji mesec ali dva, je naš izkupiček zelo dober. To je odlika dobrih ekip, da najde način, kako zmagovati proti različnim tekmecem," je po zmagi dejal Stone.

Hokejisti Colorado Avalanche pa so prišli do sedme zaporedne zmage, potem ko so s 5:1 premagali Arizona Coyotes. Nobena druga ekipa v ligi NHL ni trenutno tako dolgo brez poraza.

Vratar Philipp Grubauer je za zmago moštva iz Denverja zbral 24 obramb, Joonas Donskoi je k zmagi dodal dva gola. Pri Kojotih, ki so zmagali le enkrat na zadnjih sedmih tekmah, je vratar Antti Raanta zbral 30 obramb.

Vodstvo lige NHL pa je tik pred zdajci zaradi novega koronavirusa odpovedalo tekmo Montreal Canadiens – Edmonton Oilers, s čimer so naftarji izgubili priložnost, da se z morebitno zmago zavihtijo na vrh lige.

Značke: nhl, hokej

Članki iz rubrike