kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
1 07.03.2021 08:38:47

Zaostajali z 0:3, nato pa UDARIL KOPITAR! Slovenec prvo ime večera, poglejte si, kaj je NAREDIL! (video)

Reuters
Hokejisti Los Angeles Kings so po bolečem porazu v podaljšku v noči na soboto dan kasneje vendarle v podaljšku uspeli najti pot do uspeha proti St. Louisu. Mož odločitve je bil Adrian Kempe, slovenski zvezdnik v ligi NHL Anže Kopitar pa je prispeval kar tri točke.

Če so Kralji dan prej zapravili zmago, so jo tokrat iztrgali iz rok St. Louisa. Po zaostanku z 0:3 v prvi tretjini so se v drugi vrnili. V tretji ekipi nista našli poti do zmage, jo je pa v podaljšku Los Angeles. Po 1:45 minute je zadel Kempe.

Prvo ime rednega dela tekme je bil z dvema goloma in podajo Anže Kopitar. Potem ko je St. Louis povedel s 3:0 že po dobrih 11 minutah tekme, je slovenski as prvi gol dosegel v 14. minuti prve tretjine. Na koncu druge je z zadetkom najprej zmanjšal zaostanek na gol, nato pa prispeval podajo za izenačenje.

"Ne bo se velikokrat zgodilo, da bomo proti taki ekipi dosegli štiri zaporedne gole in na tak način prišli do zmage. Na srečo se tokrat je," je bil zadovoljen trener Los Angelesa Todd McLellan, ki je izpostavil vlogo Kopitarja pri preobratu: "Nihče ne more vsega sam. A ko se vrhunski igralci odločijo, da morajo nekaj storiti in to naredijo na prav način, jih je lahko slediti. Danes so Kopitar in še nekateri ekipo potegnili iz brezna, drugi so jim sledili, posledica je bila zmaga."

Kralji so z 10 zmagami, osmimi porazi in petimi remiji v podaljšku še naprej na petem mestu v skupini Honda West. V njej vodi Vegas, ki je tokrat s 4:0 nadigral San Jose, kar je bila že njegova šesta zaporedna zmaga. Dva gola za domače je dosegel Alex Tuch, oba po samostojnih akcijah brez podajalcev.

Na lestvici skupine pred Los Angelesom je poleg Vegasa in St. Louisa še Colorado, v soboto je proti Anaheimu vpisal točko, za goste je bila to prva zmaga na zadnjih desetih tekmah. Obračun, ki se je končal z izidom 4:5, je v drugi minuti podaljška ob igralcu več na ledu odločil Ryan Getzlaf. Gosti so še šest minut pred koncem zaostajali z 2:4.



Toronto vodilna ekipa lige je z 2:4 izgubila v Vancouvru, Arizona je s 5:2 doma premagala Minnesoto, dva gola je prispeval Tyler Pitlick, Dallas je bil s 5:0 boljši od Columbusa, Edmonton je navijače razveselil s prvo zmago pod vodstvom novega trenerja Darryla Sutterja, nekdanjega stratega kraljev iz Los Angelesa. S 3:2 je bil boljši od Calgaryja, odločilni gol je tri minute in 45 sekund pred koncem dosegel Connor McDavid.

Na sobotnih tekmah so bili najbolj prepričljivi hokejisti Montreala, ki so doma kar s 7:1 premagali Winnipeg. Brandan Gallagher je v statistiko vpisal dva gola in podajo, Tyler Toffoli gol in podajo, Tomaš Tatar pa tri podaje. Montreal po zamenjavi trenerja kaže odlične predstave, kot pravi novi trener Dominique Ducharme, prejemajo nagrado za trdo delo na treningih. "Igralci počasi vpijajo moje ideje, na treningih garajo, to pa se kaže in se bo kazalo tudi pri rezultatih," je bil po tekmi zadovoljen Ducharme.

Florida je bila s 6:2 boljša od Nashvilla, pri gostiteljih se je s svojim prvim "hat trickom" v sezoni izkazal Noel Acciari. Panterji so se z zmago v skupini Discover Central izenačili z vodilno Tampo.

Tretjo zaporedno zmago so zabeležili igralci New York Rangers, s 6:3 so v gosteh premagali New Jersey, dva gola je k temu prispeval Ryan Strome. Uspešna je bila tudi druga ekipa iz New Yorka, Islanders, goste iz Buffala je premagala s 5:2, Sabres so zabeležili še peti poraz v nizu. Pittsburgh je s 4:3 ugnal Philadelphio, Jevgenij Malkin je vknjižil gol in asistenco.

Washington je danes počival, je pa dobil novico, da je NHL njegovega napadalca Toma Wilsona kaznoval s sedmimi tekmami prepovedi nastopa. Kazen si je prislužil za petkov nevaren nalet ob ogradi in udarec v glavo branilca Bostona Brandona Carla, ki je moral pomoč poiskati v bolnišnici, od koder pa so ga že odpustili. Wilson, ki je bil zaradi grobosti že kaznovan, zaradi prekrška na tekmi kazni ni prejel.

Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike