ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 06.03.2021 22:25:06

Španija tudi v Laškem do zmage nad Slovenijo

alesfevzer.com
Slovenska futsalska reprezentanca je na svoji četrti tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo v Laškem v skupini 6 izgubila proti Španiji z 1:2 (1:0). Naslednjo tekmo bodo izbranci Tomislava Horvata igrali v torek v Švici.

Slovenija, ki je proti istemu tekmecu in sedemkratnemu evropskemu prvaku pred dobrim mesecem v Madridu izgubila z 1:3, je tudi tokrat v prvem polčasu dobro igrala in v 18. minuti povedla prek Nejca Hozjana, s prednostjo pa je šla kljub nekaj priložnostim Špancev tudi na glavni odmor.

Španci pa so prednost Slovenije izničili v 24. minuti prek China. Favoriti so sicer imeli precej več strelov, dvakrat zadeli tudi okvir vrat, pritisk Špancev pa se je obrestoval v 38. minuti, ko je še drugi zadetek na tekmi dosegel Chino, ki je zadel skoraj iz mrtvega kota z desne strani.

Na uvodnih dveh tekmah kvalifikacij je Slovenija v gosteh ugnala Latvijo (1:0), doma pa Švico (12:1).

Slovenijo sicer na teh tekmah zastopajo Denis Totošković, Nejc Hozjan, Žan Koren, Igor Osredkar, Kristjan Čujec, Žiga Čeh, Klemen Duščak, Igor Bratić, Matej Fideršek, Gašper Vrhovec, Alen Fetić, Jeremy Bukovec, Tjaž Lovrenčič in Tilen Gajser.

Evropska nogometna zveza (Uefa) je za tokratno kvalificiranje za evropsko prvenstvo uvedla nov sistem tekmovanja. Dvaintrideset reprezentanc igra v osmih skupinah, v vsaki se ekipe pomerijo med sabo doma in na tujem.


Mesto na EP si bo zagotovilo osem prvakinj skupin, šest najboljših drugouvrščenih zasedb, za zadnje prosto mesto pa se bosta v dveh tekmah pomerila še sedma in osma drugouvrščena ekipa iz posameznih skupin.

* Skupina 6:
Slovenija - Španija 1:2 (1:0)

- lestvica:
Španija 3 3 0 0 12:2 9
Slovenija 4 2 0 2 15:6 6
Latvija 3 1 0 2 4:10 3
Švica 2 0 0 2 3:16 0

Značke: futsal, kvalifikacije, ep

Članki iz rubrike