mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 29.01.2021 09:39:02

Kopitarjevi Kralji tokrat izgubili v Minnesoti

Reuters
Slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar se je s svojo ekipo Los Angeles Kings v severnoameriški ligi NHL še drugič v dveh dneh v gosteh pomeril z Minnesoto Wild.

Medtem ko so kralji na prvi tekmi zmagali, so tokrat izgubili s 3:5. Kopitar je zbral dve podaji in jih ima največ v ligi (11), s skupno 12 točkami pa se je spet povzpel na vrh NHL.

To je bila za Kralje tretja zaporedna tekma v gosteh, še druga v St. Paulu v dveh dneh, na kateri so že pred tekmo zaradi proticovidnih protokolov izgubili napadalca Andreasa Athanasiouja, ki je moral v samoosamitev, v prvem delu igre pa zaradi poškodb nesrečno še branilca Matta Roya in Seana Walkerja.

Tako so že v uvodni tretjini zaostajali za tri zadetke, nato so se v drugi po dveh golih z igralcem več vrnili na zadetek zaostanka - tako pri zadetku Dustina Browna kot Drewa Doughtyja je bil podajalec tudi Kopitar -, a so tik pred koncem drugega dela domači povišali vodstvo na 4:2.

V zadnji tretjini so hokejisti Minnesote prek Joela Erikssona Eka prednost še povišali, Kralji pa so z golom Alexa Iaffala le še omilili poraz (3:5).

Trener Kraljev Todd McLellan je po tekmi dejal, da se je bilo težko osredotočiti na igro po dveh takšnih poškodbah branilcev. "Ne le ena težka poškodba, ampak kar dve, to je vplivalo na vse fante. Skušali smo se zbuditi in odigrati, kot je treba. Skušali smo zmagati za njiju. Mislim, da smo se res trudili, a čustveno te takšna stvar enostavno preveč prizadene," je za LA Kings Insider dejal McLellan.

Kralji bodo zdaj odpotovali domov v Los Angeles in jih čaka dan premora, preden se bodo začeli pripravljati na dvoboj v domačem Staples Centru z mestnimi tekmeci Anaheim Ducks.

Sicer je bilo v noči na petek po srednjeevropskem času kar 14 tekem. Lanski finalisti lige NHL Dallas Stars so v domači dvorani gostili Detroit Red Wings in visoko zmagali s 7:3 ter prvič po sezoni 2010/11 na uvodu prišli do štirih zaporednih zmag.

Vratar Jake Oettinger je zbral 20 obramb v dvorani American Airlines Center za zanesljivo zmago. "To mi pomeni vse na svetu. Seveda sem s to ekipo že nekaj časa, a da sem dobil priložnost za dokazovanje znanja, obenem pa pomagal ekipi, je res poseben trenutek," je po zmagi dejal Oettinger, ki je nekajkrat sicer stopil med vratnici v lanskem velikem finalu tekmovanja za Stanleyjev pokal, tokrat pa je prvič v karieri za Dallas čuval mrežo od začetka tekme.

Do prvenca je pri zvezdah prišel tudi Ty Dellandrea, ki je dosegel svoj prvi gol in prvo podajo na četrti tekmi v NHL.

"Lepo je, da sta tako Oettinger kot Dellandrea prišla do prvencev na isti večer, zato ker sta oba pomembna člena naših načrtov za prihodnost," je po tekmi dejal trener teksaške ekipe Rick Bowness.

Prvaki lige NHL Tampa Bay Lighning so po podaljšku izgubili proti Carolina Hurricanes, ki so zaradi težav s koronskimi okužbami igrali prvič po 18. januarju. Potem ko v nobeni od tretjin ni bilo zadetkov, je v podaljšku domači ekipi v Raleighu zmago prinesel Martin Nečas.

Vratar Petr Mrazek je zbral 32 obramb za ekipo iz Severne Karoline, ki je nastopila brez napadalcev Teuva Teravainena, Jesperja Fasta, Warrna Foegeleja in Jordana Martinooka ter branilca Jaccoba Slavina, ki zaradi proticovidnih protokolov lige v samoosamitvi.

Tekmo Vegas Golden Knights - St. Louis Blues pa je vodstvo lige zaradi okužb z novim koronavirusom preložilo.

Ostali izidi: Boston Bruins - Pittsburgh Penguins 4:1, Buffalo Sabres - New York Rangers 2:3 (podaljšek), New Jersey Devils - Philadelphia Flyers 1:3, Washington Capitals - New York Islanders 6:3, Columbus Blue Jackets - Florida Panthers 3:2 (kazenski streli), Montreal Canadiens - Calgary Flames 4:2, Colorado Avalanche - San Jose Sharks 3:0, Arizona Coyotes - Anaheim Ducks 3:2, Vancouver Canucks - Ottawa Senators 4:1, Edmonton Oilers - Toronto Maple Leafs 3:4.

Značke: nhl, hokej

Članki iz rubrike