vonj Dobra karma

Telesni vonj pove vse o našem zdravju in boleznih

princ harry, meghan marklejpg Svet24.si

Princ Harry in Meghan Markle imata ostre zahteve

melania mihalek Reporter.si

Melania v vroči beli majčki naprodaj: 500 evrov ...

koronavirus Svet24.si

Covid-19 terjal še eno življenje, število novih...

20200916-01025147 Necenzurirano

Pravljica o Primožu in Josipu #kolumna

netflix, dokumentarec, social-dilemma Odkrito.si

Sobe z odmevom - Zakaj so družabna omrežja ...

Tadej Pogačar, Primož Roglič Njena.si

Koga ljubita Primož Roglič in Tadej Pogačar?

STA
STA
1 20.12.2018 11:58:09

Kopitar o razlogih za katastrofalen začetek in čudežu, ki se bo težko zgodil

Reuters
Hokejisti Los Angelesa imajo za sabo enega najslabših uvodov v ligi NHL. Slovenski zvezdnik kalifornijske ekipe Anže Kopitar razlaga, da so rešitve iskali tudi z menjavo trenerja, a igra še vedno ni stekla. "Veliko je bilo pogovorov, a nekako se nismo znali prilagoditi," je za spletno stran ak-11.com povedal Kopitar, ki upa na skorajšnji preobrat.

"Začetek sezone je bil zelo nepričakovan, če se temu lahko tako reče. Vsi smo mislili, da imamo dobro ekipo, z mano na čelu. Stvari se niso poklopile, igra ni stekla in zdaj smo na dnu lestvice. Morda zadnje čase igramo malo bolje, igra je malo bolj zanimiva, tako da smo na nekaj tekmah tudi zmagali. Na žalost to ni dovolj. Mi bomo dali vse od sebe, kako se bo sezona iztekla, pa bomo videli," po tretjini sezone meni Hrušičan.

Kralji se seveda ne predajajo vnaprej. Še vedno stavijo na srčnost in pozitivno energijo. "To je treba najti za vsako tekmo, se pripraviti in poskusiti zmagati," še pravi edini Slovenec v najmočnejši hokejski ligi na svetu, ki ve, da uspeh ekipe dodatno načenjajo poškodbe v moštvu. "Število poškodb je bil velik hendikep. Ne vem, če smo sploh kakšno tekmo odigrali s celo ekipo, oz. takšno, kot smo si jo predstavljali na začetku sezone. To je bil zagotovo hud udarec, a vsi vemo, da so poškodbe sestavni del športa in da se to dogaja. Imeli smo malo smole, a to se dogaja in to ne sme biti prevelik izgovor."


Tudi Rus Ilija Kovalčuk, ki se je pred sezono pridružil ekipi, ni pokazal nekdanjega hokejskega znanja in učinka. "Verjamem, da je tudi zanj zelo težko. Prišel je iz KHL, kjer je bil z ekipo vajen zmag. Zanj je to neko novo poglavje. Sam je zelo pozitiven, zaradi tega je morda vse malce lažje. A vsi neradi izgubljamo in ni najlažje biti v takem položaju."

Kopitar prav tako ni zadovoljen z lastnim učinkom, čeprav je vnovič najučinkovitejši hokejist svoje ekipe. "Tudi moja igra ni na takem nivoju, na katerem vem, da sem zmožen igrati oz. na katerem hočem igrati. Treba se bo boriti, poizkusiti čim bolje igrati in iti vsaj približno pozitivno naprej." Pot naprej pa igralci iščejo skupaj z vodstvom, a zaenkrat komunikacija še ni dala pravih rešitev. Glede na uvod v sezono pa je jasno, da je končnica letos bržkone že izgubljena, čeprav je matematično ob dobri igri še vse odprto. "Za to bo potreben manjši čudež. A gremo iz tekme v tekmo, igramo po najboljših močeh, na koncu pa bomo videli, kako se bo izteklo."

A ekipi ostajajo zvesti navijači, za katere športniki v osnovi nastopajo. Staples Center sicer ni več popolnoma razprodan, še vedno pa imajo kralji močno podporo s tribun. "Navijači hodijo na tekme, kar je zelo dobro in vzdušje je pravo, čeprav ni vse razprodano. Upam, da bomo na nekaj tekmah zmagali in da se bodo vsi vrnili, kar je zelo pomembno."

Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike