mirko_kaja13 Odkrito.si

Znanemu voditelju po ločitvi ukradla srce ...

pronografija Svet24.si

Raziskava: kaj vzburja Slovence

čarobna ženska Petisvet.si

21.12. - čarobna noč, ko se izpolnijo želje, ...

Michael Schumacher Svet24.si

Michael Schumacher ni prikovan na posteljo; oče ...

franko bajc Svet24.si

Franko priznava: K zmagi je pripomoglo tudi ...

NIck JOnas Najstnica.si

Nick Jonas priznal, da si želi otroka

korošci 3 Njena.si

Iskreno priznanje Dunje Vrhovnik

Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
0 28.11.2018 12:41:14

Boštjan Goličič PRESTAL OPERACIJO, napovedi o vrniti na led pa NEOBETAVNE za selektorja IVA JANA!

vszi
Standardni igralec naše izbrane vrste Boštjan Goličič je bil eden tistih, ki so morali zaradi poškodbe odpovedati udeležbo na prvem zboru risov to sezono.

Na začetku novembra se je zaradi poškodbe zapestja opravičil selektorju Ivu Janu, zdaj pa je postalo jasno, da Goličič Janu še nekaj časa ne bo na voljo. Zaradi poškodbe je namreč prejšnji teden prestal operacijo, na led pa se ne bo vrnil več mesecev.

Napadalec Grenobla, ki si pri tem francoskem prvoligašu kruh služi že tretjo sezono zapored, je sicer odsoten že dolgo. Že na četrti tekmi se je namreč njegova sezona nepričakovano in nesrečno prekinila. »V sodniškem metu sva se z nasprotnikom zablokirala, ob tem pa je meni roka zdrsnila in zaslišal sem, da mi je nekaj v zapestju počilo,« nam je iz Francije sporočil 29-letni napadalec.


Hitro so ugotovili, da sta se mu ob tem strgali dve vezi v zapestju. Seveda so poskušali pri Grenoblu narediti vse, da Boštjanu ne bi bilo treba na operacijo, čeprav stanje tudi tri tedne po poškodbi ni šlo na bolje. »Takrat sem v zapestje dobil injekcijo kortikosteroidov. Želeli smo se izogniti operaciji, ker je ta zelo zapletena. Obstajala je možnost, da bi do konca sezone igral brez vezi ter zapestje operiral šele po sezoni,« nam je dogajanje opisal dvakratni olimpijec, ki pa tega scenarija ni dočakal. »Kortikosteroidi niso prijeli, saj na ledu ni bilo bistvene razlike in nisem mogel streljati,« je dodal; takrat je spoznal, da je operacija že v tem času neizbežna.

Tako je prejšnji četrtek legel na operacijsko mizo, poseg pa je vključeval tudi presaditev. »Pri podlahtnici so mi vzeli vez iz roke ter z njo zašili vezi v zapestju. Za oporo so dodali dva vijaka,« je poseg opisal naš sogovornik. Zdaj bo šest tednov na desni roki nosil mavec, šele ko mu ga bodo, tako kot vijaka, odstranili, pa se bo zanj začela rehabilitacija. »Minili bodo najmanj štirje meseci, da bom lahko spet igral. Seveda je vse odvisno od uspešnosti rehabilitacije, a računam, da se bom na led vrnil marca,« je časovnico predstavil Goličič.

To pomeni, da se bo na led vrnil le dober mesec pred svetovnim prvenstvom divizije 1B v Kazahstanu, kjer Ivo Jan na igralca, ki s svojo bojevitostjo med rise vedno vnese ogromno energije, gotovo želi računati, toda vprašanje je, ali bo to uresničljivo.

Članki iz rubrike