Jenrej Tozon Odkrito.si

Težki časi za Jerneja Tozona: njegovo dekle po ...

mamica jozica Svet24.si

FOTO: Jožica po moževi smrti ostala sama z ...

vesolje Petisvet.si

Astrološka napoved Berna Jurečiča od 17. do 23....

toča, Rona-Alpe Svet24.si

VIDEO in FOTO: V silovitem neurju dva mrtva, ...

horoskop_astrologija Svet24.si

Horoskop za nedeljo, 16. junija

spela groselj grega 10 Njena.si

Špela odkrito: 'Poroka mi ne pomeni nič'

teja perjet-jani jugovic Njena.si

Iskrena izpoved slavne mamice Teje Perjet

hu
hu
0 06.07.2017 19:14:49

Anže Kopitar: Jaz bi zelo rad šel na olimpijske igre, a če ne morem, pač ne morem

Martin Metelko
Slovenski hokejski zvezdnik v ligi NHL Anže Kopitar skupaj z nekdanjim kapetanom slovenske hokejske reprezentance Tomažem Razingarjem v teh dneh na Bledu vodi hokejske akademijo. Obenem se že pripravlja na novo sezono, za katero verjame, da bo bistveno boljša od lanske.

"Priprave na novo sezono so že v teku. Potekajo suhi treningi, večinoma na blejskem stadionu in na fitnesu, ob popoldnevih pa se v sklopu akademije pridružim mladim hokejistom na ledu. To je tudi zame dobro, da se noge znova navadijo drsalk in ne bo preveč hudo, ko bom začel s treningi na ledu," je na današnji novinarski konferenci na Bledu povedal Kopitar.

Hokejske akademije se v dveh terminih skupaj udeležuje okoli 160 mladih hokejistov. Veliko jih prihaja iz Avstrije, nekateri pa tudi iz Hrvaške in Severne Amerike, prijavil se je tudi en Rus. "Veliko število udeležencev iz Slovenije in tudi iz drugih držav predstavlja veliko pohvalo našemu delu," je prepričan Kopitar.

kopitar 4 mm
Martin Metelko


Med udeleženci, katerih polovica je povratnikov iz preteklih let, so letos tudi tri hokejistke. Kopitar pa je zlasti med najmlajšimi opazil nekaj perspektivnih hokejistov. Starostni razpon udeležencev se giblje od sedmih do 55 let, saj poleg mladih sodelujejo tudi nekateri amaterji, ki so željni hokeja ali pa bi se radi izboljšali za nočno hokejsko ligo. "Vsi so zelo zagnani in se zelo angažirajo," jih je pohvalil Kopitar.

V drugi termin so organizatorji povabili tudi perspektivne slovenske hokejiste, stare do 20 let, in jim tako ponudili uro na ledu z različnimi trenerji. "Tako lahko tudi oni začnejo svoje priprave na novo sezono, se privadijo ledu in pridobijo kakšno novo izkušnjo," je pojasnil Kopitar in dodal, da z udeleženci akademije dela 21 trenerjev.

kopitar 3 mm
Martin Metelko


Medtem ko Kopitar poletje preživlja v Sloveniji, pa predvsem prek družbenih omrežij spremlja tudi dogajanje glede prestopov v NHL. Kot je povedal kapetan hokejskega moštva Los Angeles Kings, ki nastopa v elitnem severnoameriškem prvenstvu, se njihova ekipa ni kaj dosti spremenila. "V igri smo bili za nekaj igralcev, vendar se žal ni izšlo," je pojasnil.

Kljub temu meni, da imajo kakovostno ekipo, ki se lahko kosa z najboljšimi. Ni skrivnost, da lanska sezona, ko se ekipa ni uvrstila v končnico lige NHL, ni bila dobra in da bo letos treba delati boljše, se zaveda. "V novo sezono gremo lahko optimistično, potem pa bomo videli, če nam morda kaj manjka in lahko poskusimo v prestopnem roku zapolniti še kakšno luknjo," je dejal Kopitar, ki upa, da se jim letos uspe uvrstiti v končnico in še dlje.

kopitar 2 mm
Martin Metelko


Glede novega trenerja je Kopitar povedal, da ga že poznajo, še nekaj časa pa bo trajalo, da spoznajo njegove pomočnike. "Z bivšim trenerjem nas bosta vedno vezali dve zmagi. Je pa res, da smo potrebovali neko svežino oziroma nov glas v garderobi, saj triki, ki so delovali nekaj let, prejšnje leto že niso bili več tako učinkoviti. To je bila rdeča luč, ki jo je vodstvo zaznalo in ukrepalo," je pojasnil menjavo trenerja.

Povedal je tudi, da hokejistov NHL zaradi koledarja lige ne bodo spustili na zimske olimpijske igre, kar je škoda. "Jaz bi zelo rad šel, a če ne morem, pač ne morem. Razumem tudi naše delodajalce, ker nimajo nič od tega, hkrati pa to za igralce predstavlja tveganje za poškodbe," je pojasnil Kopitar, ki pa je še vedno prepričan, da bi se nekako vendarle morali uskladiti, da bi hokejisti lige NHL lahko zaigrali tudi na olimpijskem spektaklu.

Značke: hokej, sta

Članki iz rubrike