Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
hu
hu
04.11.2015 09:07:19
Deli članek:

Kopitar pljuval kri (video)

Reuters

Los Angeles Kingsi so v noči na sredo gostovali pri St. Louis Blues in zmagali s 3:0.

Zadetke za Kralje so prispevali Jeff Carter, Tanner Pearson in Trevor Lewis. Slovenec v dresu Kraljev Anže Kopitar se je ob koncu prve tretjine poškodoval in nato ni več stopil na led.

Tekmo v Scottrade Centru si je ogledalo 17.500 gledalcev, Kopitar pa je že v prvi tretjini najprej utrpel udarec s komolcem (palico) v obraz, nato pa je vodstvo tekmovanja ob začetku druge tretjine najavilo, da se je poškodoval v zgornjem delu telesa in da na tekmi ne bo več igral. Kako dolgo bo Kopitar odsoten z ledenih ploskev, zaenkrat še ni znano.

Prvi poraz po sedmih zmagah je v ekipo Kraljev takoj prinesel manjši alarm, Kralji pa so se tako hitro zbrali in prišli do nove zmage. V prvi tretjini zadetkov sicer ni bilo, Kopitar pa je ob koncu 12. minute pred vrati domačih z obrazom naletel na dvignjeni komolec nasprotnega igralca in v bolečinah ter z okrvavljenimi usti odšel na klop.

Na začetku druge tretjine na klopi kraljev ni bilo več Kopitarja, gostitelji pa so začeli bolje, a kralji niso popuščali. Ob igralcu več je prvi zadel Carter. Tudi zadnja tretjina je minila v dobrem razpoloženju obeh čuvajev mreže, ki sta blestela z obrambami. Boljšo igro gostov v tem delu sta s še dvema zadetkoma potrdila Pearson in Lewis, dobro formo pa je brez prejetega zadetka potrdil tudi vratar kraljev Jhonas Enroth.

Kralji bodo spet aktivni že v noči na četrtek, ko bodo znova na delu v domačem Staples Centru, kjer bodo palice prekrižali s Columbusom. Tekma se začne ob 4.30 po slovenskem času.

Poškodoval pa se je tudi letošnji nabor številka 1 Connor McDavid. Njegov Edmonton je premagal Philadelphio s 4:2, 18-letni Kanadčan pa si je poškodoval ramo oziroma ključnico, ko je s pomočjo nasprotnika padel v ogrado, nato pa sta nanj naletela še dva igralca.

Izidi
San Jose Sharks - Columbus Blue Jackets  2:5
New York Islanders - New Jersey Devils   2:1
Montreal Canadiens - Ottawa Senators     1:2 (podaljšek)
St. Louis Blues - Los Angeles Kings      0:3
Edmonton Oilers - Philadelphia Flyers    4:2
Boston Bruins - Dallas Stars             3:5
New York Rangers - Washington Capitals   5:2
Detroit Red Wings - Tampa Bay Lightning  2:1
Colorado Avalanche - Calgary Flames      6:3