benifer Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000 Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
0 19.07.2015 12:36:50

Jan Muršak: Boljše priče si ne bi mogel zaželeti

Stephanie Marie Photography
Čeprav večina še vedno uživa na dopustu ali na oddih še čaka, je za marsikaterega športnika poletje drugačno. Tako je pri Janu Muršaku, za katerega se je sezona 2015/16 v teh vročih dneh že začela. Mariborčan je že na Finskem, kjer bo prelil mnogo potu.

Jan je proti Moskvi odletel prejšnji četrtek. V ruski prestolnici so ga najprej čakali zdravniški pregledi, v nedeljo pa je s soigralci že odpotoval na Finsko, natančneje v prestolnico Laponske, Rovaniemi, kjer se CSKA pripravlja vsako poletje.

V mestu na severu dežele tisočerih jezer se bodo Moskovčani zadržali do 26. julija, ko bodo odpotovali nazaj v Moskvo, odigrali dve prijateljski tekmi s Sočijem, nato pa se preselili v Švico, kjer jih čakajo vsaj trije pripravljalni obračuni.

974-28-mursak poroka 3
Stephanie Marie Photography

A preden si bodo Muršak in soigralci nadeli tekmovalne drese, jih čaka še veliko dela v oblačilih za trening. Jan pravi, da je bil tempo prvega tedna še dokaj umirjen, dvakrat na dan so trenirali na suhem, danes se bo začelo brutalno obdobje dveh ledenih in dveh suhih treningov na dan.

CSKA bo imel podobno močno ekipo. Nekaj igralcev je odšlo, a prišlo je nekaj dobrih. Trener je ostal isti, glavnina nosilcev je ista, zame se ni nič spremenilo. Počutim se dobro in samozavestno, še vedno sem eden od vodij v moštvu in ne morem se pritoževati.

"Vsako leto je podobno, mogoče se to leto od drugih razlikuje po tem, da sem tokrat boljše pripravljen na kamp, da točno vem, kaj lahko pričakujem, in zdaj ni tako težko," nam je z Laponske sporočil Mariborčan, ki smo ga povprašali, kakšna je dežela tisočerih jezer v tem letnem času. "Lani je bilo zelo toplo, sončno, letos je ravno obratno, hladno, zadnje dni je bilo okoli 12 stopinj Celzija. Ni za dopust, za treniranje pa je to veliko bolj primerno," je z nasmeškom dejal Jan.

mursak vszi
vszi

RUSI SE DELAJO NORE
Za Muršaka je sezona hitro potrkala na vrata. Prostega časa ni bilo veliko, še posebej ker je 27-letni Štajerec pred slabimi tremi tedni dahnil usodni da, prosti dnevi so minili, kot bi mignil. "Želel bi, da bi se začetek sezone oziroma sezona prestavila v drugo smer, in ne vse bolj proti začetku julija. Super bi bilo, če bi lahko začeli šele avgusta in bi igrali do maja. A žal ni tako," je malo potarnal Jan, ki je ob koncu prejšnje sezone postal prost igralec.

mursak nm
Nikola Miljković

Včeraj je minil točno mesec od dneva, ko je naš sogovornik s CSKA-jem sklenil nov dogovor. Pogajanja niso potekala gladko, Muršak je ponudbo tudi zavrnil. "Pravzaprav sem jih zavrnil precej. Pogajali smo se dalj časa, kar je z Rusi težje početi, saj ne odstopajo od svojega, delajo se nore, niso tako profesionalni kot ekipe v ZDA. Na koncu smo se uspeli dogovoriti in mislim, da smo lahko oboji zadovoljni. Še vedno pa to ni pogodba, ki sem jo pričakoval, zato sem jo podpisal le za eno leto," je pojasnil reprezentant. 


TRIDNEVNA FANTOVŠČINA
Čeprav je bilo kratko, bo poletje 2015 za Jana za vedno ostalo posebno. 26. junija je v Michiganu pred dvesto svati svoji dolgoletni partnerici Victorii na prstanec leve roke nataknil poročni prstan. "Bilo je super," je kratko in jedrnato lep dan opisal Muršak.

974-28-mursak poroka 2
Stephanie Marie Photography

Ker si zaradi časovne stiske mladoporočenca nista mogla privoščiti poročnega potovanja, sta se odločila za predporočno in se odpravila v Mehiko. Ko sta se vrnila, si je Jan vzel čas za najboljše prijatelje. "Takrat se mi je pridružil Mitja Robar, ki je bil moja priča, in s še dvema prijateljema smo odšli v Las Vegas, kjer smo imeli fantovščino, ki je trajala tri dni," je razkril hitri napadalec in nam zaupal, kako je doživel ta poseben dan. "Vse je šlo neverjetno hitro mimo. Si v svojem svetu, ne razmišljaš preveč. Najbolj si bom zapomnil trenutek, ko sem prvič zagledal nevesto v poročni obleki," je razlagal Jan, ki so ga v Ameriki poleg Robarja v zakonski stan iz Slovenije pospremili še prijatelj, oče, v Michiganu sta se ustavila tudi Miha Verlič in njegova zaročenka, ki sta dopustovala na novi celini. Janova mama zaradi zdravstvenih težav v Ameriko ni odpotovala. "Je pa bila potem del slavja, ki sva ga za sto povabljencev prvo julijsko soboto organizirala v Mariboru. Na to 'čago' so prišli družinski člani in slovenski prijatelji."

jan mursak
Grega Wernig

GOVOR PRED 200 LJUDMI
Napol za šalo, napol zares smo ga ob tej priložnosti vprašali, ali se kot poročen moški počuti kaj drugače. "To je vprašanje, ki se pogosto pojavlja," nam je s smehom v glasu zatrdil: "Nič kaj drugače se ne počutim, že tako sva bila par že dolgo časa. Nič se ni spremenilo, razen da gre za uraden naziv in da je prevzela moj priimek. Ker je Victoriina družina zelo verna, sva morala nekako urediti te stvari," je z nasmeškom pojasnil ris.

jan mursak 50
Arsen Perić

Kot rečeno, si je Jan za poročno pričo izbral prav reprezentančnega kolega in Robarju s tem na rame naložil veliko breme. "Kot priča je moral imeti govor in moram se mu zahvaliti, ker je naredil to zame. Napisati govor v angleščini in ga potem povedati pred 200 ljudmi ni lahko. Poleg tega je bil govor daleč od tega, da bi bil kratek," je svojega "best mana" pohvalil Muršak in pojasnil, zakaj je izbral ravno Mitja. "Z njim se zelo dobro razumeva, že nekaj časa sva najboljša prijatelja, blizu sva si in vedno se lahko zanesem nanj. Boljše priče, kot je bil on, si ne bi mogel zaželeti," je iskreno povedal.

GLEŽENJ, OBLOŽEN S PENO
Ob koncu našega kramljanja smo se vrnili še malo v preteklost. Spomnimo se, da je Jan maja SP elitne divizije zaradi poškodbe gležnja končal predčasno, gleženj pa še danes ni docela v redu. "Še vedno je občutljiv in ga moram obložiti s peno, ko obujem drsalko. Treniram lahko normalno, nimam težav, boli me samo na dotik. Imam terapije, a najbrž niso prave, saj je to navsezadnje Rusija," je odkrito povedal Mariborčan, s katerim smo se dotaknili še sezone 2014/15, ki se za rise ni končala, kot so si želeli. "To vsi vemo, a o tem zdaj ne razmišljam več. Preprosto nismo igrali dovolj dobro, delali smo neumne napake, ki te na taki ravni veliko stanejo, in spoznali, da se nam mora res vse iziti, če hočemo računati na uspeh," je razložil.

974-28-jan mursak OBREZ ap
Arsen Perić

Nato se je posvetil še vprašanju o menjavi selektorja: "Kot igralec ne moreš vplivati na to. Kopitar je imel nekaj uspehov, za vedno si ga bomo zapomnili, moramo mu reči najlepša hvala za vse, kar je naredil za slovensko reprezentanco. Zupančič je bil dober igralec, dolgo je sodeloval s Kopitarjem, spozna se na hokej. Videli bomo, kakšne spremembe bodo sledile, kako bo. Z Nikom imam zelo dober odnos in nič me ne moti, da je postal selektor."

Članki iz rubrike