podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

Ptuj, zadolzevanje_3_delo na cesti Svet24.si

Zakreditirani do leta 2040, kaj bo z novimi ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

bk
bk
0 13.07.2015 16:13:15

Trio ostaja zvest Jesenicam

Arsen Perić
Državni prvaki danes v mozaik dodali nove tri koščke.

Državni prvaki še naprej sestavljajo ekipo za prihajajočo sezono. Po nekaj novih imenih, so to pot sodelovanje z železarji obnovili napadalca Miha Pesjak in Urban Sodja ter vratar Grega Vilman.


Pesjak je svojo hokejsko pot pričel na Jesenicah in v mlajših kategorijah opozoril nase. Želja po napredovanju ga je že zelo mladega odpeljala na Češko, pa v Salzburg in nazaj na Češko. Po štirih letih tujine je z ljubljansko Olimpijo podpisal triletno pogodbo, ki pa jo je v pretekli sezoni predčasno prekinil. Vrnil se je v domačo dvorano, ponovno pokazal, da gre za obetavnega hokejista, ki mora le dobiti priložnost in precej pripomogel k zmagoslavju v domačem prvenstvu.

Svojo zvestobo rdečemu dresu sta prisegla tudi 23-letni napadalec Urban Sodja in 19-letni vratar Grega Vilman. Tako Urban, kot tudi Grega sta Jesenicam zvesta že ves čas svoje hokejske kariere. Oba igralca poudarjata, da bo tako ostalo še nekaj časa.

Napadalec Sodja se je v pretekli sezoni preizkusil v različnih vlogah, bil je član tako prvega, drugega, večji del pa tretjega napada, ob koncu sezone pa so ga težave z zdravjem ustavile pri tem, da bi dodal svoje znanje v najpomembnejših tekmah sezone.

Vratar Vilman je v pretekli sezoni veliko treniral in nekaj manj igral, a vseeno veliko napredoval in se nadeja, da bo tako tudi v prihodnje.

Članki iz rubrike