nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

bk
bk
0 09.12.2014 16:00:53

Štebih debitiral v češki ekstraligi

Arsen Perić
Na tekmi med Mlado Boleslavjo in Pardubicami igralo kar pet Slovencev.

V ligi VHL imamo zdaj, ko je Žiga Pavlin zapustil SaryArko iz Karagandija, še dva predstavnika.
Od začetka decembra so v drugi ruski ligi odigrali tri oziroma štiri tekme.

Kuban iz Krasnodarja je bil polovično uspešen. Moštvo Sabahudina Kovačevića je sprva z 2:1 ugnalo Karelijo iz St. Peterburga, nato je z 1:3 izgubilo s SaryArko, ob zmagi Kubana nad Čelmetom iz Čeljabinska s 4:1, pa je Sabahudin vknjižil točko, v 43. minuti je v power playu podal za vodstvo s 3:1. Nazadnje je moral Krasnodar doma z 2:4 priznati premoč Južnemu Uralu iz Orska.

Dveh zmag na treh obračunih se je veselil Andrej Tavželj. Njegov Toros iz Neftekamska je najprej z Riazanu izgubil z 1:2, v Penzi je Neftekamsk s 5:1 nato ugnal Dizel, Toros pa je s 3:0 zmagal še v Sarovu, kje je moral Andrej enkrat na kazensko klop.
Po nepopolnem 32. krogu je Toros s 53 točkami deveti, Kuban pa je z 49 deseti, vodilna SaryArka ima 67 točk.

V najboljši češki ligi smo na seznam imen, ki so kadarkoli igrali v tej ligi dodali še eno. Za Mlado Boleslav, kjer igrata Mitja Robar in Luka Vidmar je zaigral še tretji branilec Miha Štebih, sicer član Jihlave.



Štebih je sicer ob debiju z Mlado Boleslavo doživel poraz z 2:4 proti Pardubicam Roberta Kristana in Blaža Gregorca. Lix je tokrat obranil 30 oziroma 94 odstotkov strelov, Mitja in Luka pa sta morala po enkrat na kazensko klop. Še pred tem srečanjem pa je Mlada Boleslav z 2:3 izgubila v Zlinu, kjer je moral Vidmar dvakrat na klop za kaznovane.

Pardubice so ob zmagi nad Mlado Boleslavo utrpele še poraz, z 0:4 so klonile pred Trincem, na tej tekmi je bil Robert Kristan drugi vratar.

Praška Sparta Roberta Saboliča je v predzadnjem krogu s 3:4 izgubila s Plznom, nato pa je v gosteh v Hradec Kralove po podaljšku slavila s 3:2, kjer je Robi v 10. minuti podal za vodstvo z 1:0.

SVETE v NEMČIJO, BERLISK NA MADŽARSKO
Na tujem pa bomo v prihodnje lahko spremljali še dva branilca. Nejc Berlisk, ki je do nedavnega igral za Olimpijo, se je preselil na Madžarsko, natančneje v Dunajvaros, ki igra v ligi MOL. V nemški Leipzig pa se odpravlja Žiga Svete, ki je zadnje tedne igral za jeseniško moštvo. Leipzig sicer igra v tretji DEL, za to moštvo pa je Žiga nekaj tekem odigral v sezoni 2102/13.

Članki iz rubrike