Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
28.08.2024 14:11:07
Deli članek:

Reprezentant Rok Macuh tudi o 'vojni' z vratarjem Krošljem: 'Saj mu pustim, a vseskozi mi je ...' Plus

alesfevzer.com

Preteklo sezono je prvič v karieri dobil priložnost za dokazovanje v dresu Slovenije in pokazal, da je lahko eden nosilcev igre reprezentance, kar z vso bitjo želi Rok Macuh pokazati tudi na turnirju ob Baltiku.

Za 27-letnega Mariborčana, ki živi na Češkem, se je poletje hitro končalo. Pravi, da si je za oddih od hokeja, za pravi dopust vzel le teden dni, ki ga je preživel na hrvaški obali. Pretekli tedni, meseci so hitro postali naporni. S pripravami je začel v klubu, v njegovem Olomoucu. "Treniral sem skupaj s soigralci, to, da treniram v družbi, mi bolj mi ugaja, ker je motivacija večja, bolj uživam v kolektivu," nam je opisal svojo poletno rutino.

Rad ugasnem vse
Ko se je vrnil v klub, tam o pomladi in dosežku Slovenije niso veliko govorili. "Spraševali so me le, če bomo na Švedskem igrali s Čehi, vedno malo provocirajo (smeh). Veliko se res nismo pogovarjali, tudi zato, ker se, ko se sezona zaključi, nerad pogovarjam o hokeju. Rad ugasnem vse in uživam v prostem času," je razložil otrok mariborske šole.

Profimedia

Na hitro smo se še malo zadržali pri zaključku pretekle sezone, pri zanj prvem svetovnem prvenstvu v članski selekciji, kjer se je z risi prebil v elitno divizijo. "Super, uspelo nam je tisto, kar smo želeli, a vseeno je vsem jasno, da bi bilo lahko še boljše, še posebej kar zadeva tekem s Korejo in Madžarsko. A glavno je, da smo se vrnili med elito," je še enkrat poudaril napadalec, ki v Bolzanu s svojim prispevkom ni bil najbolj zadovoljen: "Upam, da bom zdaj boljše igral."