uber, dunaj Svet24.si

V tujini Uber deluje dobro in zgledno, zakaj se ga...

formula-1 Svet24.si

Madžari vlagajo desetine milijonov v dirkališče

mulj, prevalje, poplave Necenzurirano

Eni smo bili solidarni, drugi so bogateli. In temu...

vila frantar zabret Reporter.si

Razkošje slovenskih milijonarjev na 920 ...

pogacar obraz Ekipa24.si

Tadej, ti si nor! Kilometer pred ciljem nedeljske ...

zakulisje-kmetije-2023 Njena.si

Napeto kot struna: zaključek šova Kmetija

pogacar vingegaard Ekipa24.si

Kaj so?! Visma udarila po Pogačarju, šef ...

STA
STA
26 30.04.2024 08:28:50

Slovenski hokejisti danes pred popravnim izpitom! Kdaj? S kom? Tu so podrobnosti

Slovenska hokejska reprezentanca bo danes ob 12.30 igrala drugo tekmo svetovnega prvenstva divizije I (skupina A) v Bolzanu. Izbranci Eda Terglava, ki so v nedeljo uvodni obračun z Južno Korejo izgubili z 2:4, se bodo danes merili z Romunijo.

Slovenija si je z uvodnim porazom malce otežila pot do želenega cilja, ki je vrnitev med elito za naslednjo sezono. Izbranci selektorja Eda Terglava so proti Korejcem imeli precej priložnosti, manjkala pa je realizacija.

To si želijo popraviti proti Romunom, ki so uvodoma izgubili proti domačinom Italijanom z 1:6. Slovenci sicer lovijo prvo ali drugo mesto v skupini, ki prinaša napredovanje. Če bo Slovencem uspelo priti v elitno skupino za sezono 2025, bo to že 11. uvrstitev v to konkurenco od leta 2001, ko so si jo zagotovili prvič. Letošnji nastop na drugoligaškem tekmovanju pa je prav tako 11. v tej konkurenci po letu 2001.Po tekmi z Romunijo Slovence v sredo ob 19.30 čaka boj z gostitelji Italijani, v petek ob 16. uri se bodo merili z Japonsko, v soboto ob 19.30 pa z Madžarsko.

Na lestvici imajo po prvem krogu po tri točke Italija, Južna Koreja in Madžarska, brez pa so Slovenija, Japonska in Romunija.

Značke: hokej, sp

Članki iz rubrike