boštjan-močnik 2 Svet24.si

Brigadir Boštjan Močnik: »Kdo pa bo pomagal, ko...

pgd-križe, pgd-tržič, požar-sebenje Svet24.si

Foto: Zagorela hiša v občini Tržič

1715253201-dsc9430-01-1715253168875 Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

ou
ou
4 28.04.2024 15:59:38

Velik šok za slovensko reprezentanco: prvi zvezdnik je moral na operacijo, kaj to pomeni za olimpijske sanje?!

Profimedia
Iz odbojkarskega kluba Verona so sporočili, da je moral Rok Možič na operativni poseg.

Pred slovenskimi odbojkarji je zelo pomembno in pestro poletje, za katerega si želijo, da bo vrhunec doživelo z olimpijskimi igrami v Parizu. Še prej si bodo morali nastop zagotoviti na treh turnirjih svetovne lige, in sicer v turški Antalyi, japonski Fukuoki in pred domačimi gledalci v ljubljanskih Stožicah. Vse skupaj se bo zaradi olimpijskih iger začelo že 21. maja, reprezentanti pa se bodo pod taktirko Gheorgheja Cretuja zbrali v ponedeljek, 6. maja. 

Jasno pa je, da bodo Slovenci kar nekaj časa brez verjetno prvega zvezdnika ekipe, Roka Možiča. Zelo skrivnostna in nenavadna je bila njegova odsotnost na zadnjih tekmah italijanskega prvenstva, ko se je Verona borila za peto mesto in za nastop v evropskih pokalih. Na koncu je morala v finalu za 5. mesto priznati premoč Civitanovi, ki je slavila s 3:1, in se zadovoljiti s šestim mestom. 

In kaj se torej dogaja s slovenskim draguljem? Če so bili pred zadnjimi tekmami iz Verone skopi z informacijami, je trener Radostin Stojčev vendarle razkril, da je moral Možič na operativni poseg oziroma tako imenovano artroskopijo levega gležnja, s katerim je imel kar nekaj časa težave. "Možiča smo na teh tekmah v celotni seriji zelo pogrešali. Brez njega je to povsem druga ekipa, njegova prisotnost je zelo pomembna, tako za igro na parketu kot tudi v vlogi kapetana," je povedal Stojčev. 

Tako je jasno, da Cretu vsaj na začetku reprezentančnega poletja ne bo mogel računati na Mariborčana in da se bodo morali Slovenci za olimpijsko vozovnico (najverjetneje) boriti brez njega, Možič pa naj bi bil vendarle nared za nastope v Parizu. 

Članki iz rubrike